Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Türkmen köyleri haritadan siliniyor'

Düzenleyen:
'Türkmen köyleri haritadan siliniyor'

DÜNYA Haberleri

Suriye Türkleri Derneği Genel Sekreteri Vezir, "Türkmen köylerinde evler, camiler, trafolar yerle bir oldu hatta son günlerde köprüler kasıtlı vuruluyor. 11 köy haritadan silindi diyebiliriz" dedi.

Suriye Türkleri Derneği Genel Sekreteri Ahmed Vezir, Esed ve Rus güçlerinin Türkmen köylerine yönelik saldırılarına ilişkin, "Köylerde evlerin yanı sıra okullar, su depoları, camiler, trafolar, yerle bir oldu hatta son günlerde köprüler kasıtlı vuruluyor" dedi. 

Vezir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusların Suriye'de saldırılara başladığı tarihten itibaren en fazla saldırıya maruz kalan noktalardan birinin Lazkiye kırsalı olduğunu söyledi.

Türkmendağı ve Cebel Ekrad'ın yoğun şekilde vurulduğunu belirten Vezir, "Belki de 4 yılda yapılan saldırının daha fazlası, son 2 ayda yapıldı ve sadece mevziler değil, köyler, siviller de hedef alınıyor. Türkmen köyleri, misket bombası dahil, hava, kara ve denizden bir tonluk füzelerle bombalanıyor" diye konuştu.

"Altyapılar yok oldu"

Saldırılar nedeniyle Türkmendağı ve Cebel Ekrad'dan binlerce kişinin göç etmek zorunda kaldığını anımsatan Vezir, göçenlerin Türkiye sınırı yakınlarındaki güvenli noktalara sığındığını vurguladı. 

Göçün her gün devam ettiğine dikkati çeken Vezir, şunları kaydetti:

"Köylerde evlerin yanı sıra okullar, su depoları, camiler, trafolar yerle bir oldu hatta son günlerde köprüler kasıtlı vuruluyor. Hasar çok büyük. Türkmenler evlerine dönmek isteseler de artık evleri yok. '11 köy haritadan silindi' diyebiliriz. Dev kayaların, ağaçların yani doğanın bile dayanamadığı bu saldırılarda Türkmen köyleri altyapılarıyla yok ediliyor."

Türkmendağı'na yoğun saldırılar devam ediyor

Öte yandan, Esed rejiminin, Rus jetlerinin desteğiyle Lazkiye kenti kırsalındaki Bayırbucak Türkmen bölgesine hava destekli yoğun saldırı devam ediyor.

Türkmendağı'ndaki Burj El Kasab, Kızıldağ, Çardaklı, Karabacaklı, Göğdağ ve Kulcuk köylerini havan topları ve füzelerle vuran rejim güçleri, Kızıldağ Tepesi çevresinde ilerlemeye çalışıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...