Halka örgüt zulmü

Düzenleyen:
Halka örgüt zulmü

GÜNDEM Haberleri

Şiddete doymayan PKK, vatandaşa da kan kusturuyor. Ev yakan, bina yıkan örgüt, halkın yaşama hakkını elinden alıyor

Bölücü terör örgütü, en büyük zararı bölge insanına veriyor. Diyarbakır’ın Sur ilçesinde PKK mensuplarının saldırılarından endişe duyarak evlerini terk eden aileler, başka semtlere göç ediyor. Soğuğa rağmen çocuklarıyla terör saldırılarından kaçarak yollara düşen aileler, yanlarına alabildikleri birkaç parça eşya ile başka semtlerde 2-3 aileyle ortaklaşa kiraladıkları evlerde yeni bir hayata hazırlanıyor. Evinden ayrılmak zorunda kalanlardan A.G (52), saldırılarda ev ve iş yerlerinin tahrip edildiğini, bir anda ihtiyaç sahibi olduklarını söyledi. Terör saldırılarında halkın perişan olduğunu vurgulayan A.G., “Canımızı zor kurtardık. Yatağımız, yorganımız bile yok” dedi. Teröre tepki gösteren N.Y. (68) de, “Evimizden üzerimizdeki elbiselerimizle çıktık. Kimliğimizi dahi almamıza izin vermediler. Hiç eşyamız yok. Evlerimizi ateşe verdiler. Sürekli ağlıyoruz, ciğerimiz yanıyor. Yeter artık, bitsin bu eziyet” diye konuştu. S.G. (35) ise, teröristlerin evlerinden eşya almalarına izin vermediğine kaydederek, “İkisi astım hastası 7 çocuğum var. Kış mevsiminde perişan olduk. Barış ve huzur istiyoruz” dedi. 
70’LİK DEDEYİ DE KATLETTİLER
Sur’da okul yakan teröristler, miniklerin okuma haklarını da ellerinden aldı. Sur ilçesinde yasağın kapsamadığı bölgede hendek kazıp barikat kuran teröristler, kendilerine destek vermeyen bir gence ateş ederek ağır yaraladı. Bu arada Cizre’de bölücü terör örgütü mensuplarının açtığı ateşle yaralanan 8 aylık hamile kadın, zırhlı araçla hastaneye kaldırıldı. Cizre’de PKK’lı teröristler, evinin mevzi haline getirilmesine karşı çıkan 70 yaşındaki Selahattin Bozkurt’u da öldürdü. Öte taraftan PKK’nın “Agid” kod adlı sözde Cizre sorumlusu terörist, bölgeden kaçtı. Bu durumun teröristler arasında büyük moral bozukluğuna neden oldu. Cizre’den kaçmak isteyip bu isteklerinde ısrar eden 40 teröristin kendi arkadaşlarınca infaz edildiği öğrenildi. Mardin’in Nusaybin ilçesinde ise evinin bahçesinde oturan Emire Gök (39) nereden geldiği belirlenemeyen iki merminin isabet etmesiyle hayatını kaybetti. İstanbul Küçükçekmece’de de izinsiz gösteri yapan PKK sempatizanları ve YDG-H üyeleri, yoldan geçen sürücülere ateş açtı. Otomobil sürücüsü Kahraman Kömürcü (22) olay yerinde hayatını kaybetti. 

Halka örgüt zulmü

TERÖRİSTLER 2 OTOBÜS İLE 1 İŞYERİNİ YAKTI

İstanbul Okmeydanı’nda yüzleri maskeli teröristler, dün akşam yolcularını indirdikleri 2 halk otobüsü ile bir markete molotofkokteyli attı. Herhangi bir yaralanmanın yaşanmadığı olayda, alevler içinde kalan otobüsler ve markette büyük hasar oluştu. Kaçan teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.    Fotoğraf: Selim Bayraktar İHA

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...