Davutoğlu: Herkes evine dönecek

Düzenleyen:
Davutoğlu: Herkes  evine dönecek

GÜNDEM Haberleri

“Terör örgütünün mağdur ettiği vatandaşlarımızı yalnız bırakmayacağız. Terör destekçisi HDP’lilere de gerekli dersi Meclis’te vereceğiz”

İsmail Sonsuz ANKARA 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara Arena Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı 4. Olağan Kongresi’nde net mesajlar verdi. Güvenlik güçlerinin teröristlere yönelik mücadelesinin kararlılıkla devam edeceğini belirten Davutoğlu, “Bu hendekleri kazanların hendeklerini, kendi tuzaklarını başlarında parçalamaya kararlıyız” dedi. Teröristlere arka çıkan HDP’li vekilleri de eleştiren Başbakan, “Halkı tehdit eden vekil görüntüsündeki bu terör destekçileri mutlaka hak ettikleri cevabı alacak. Terör örgütünün mağdur ettiği, zarar verdiği vatandaşlarımıza gereken maddi manevi desteği vereceğiz. Terör destekçisi HDP milletvekillerine de gerekli dersi TBMM çatısı altında vereceğiz” diye konuştu. 
Davutoğlu’nun diğer mesajları şöyle: “Bugün Güneydoğu’da ortaya konulmak istenen planın odağında gençler var. Terör örgütü ve onun güdümündeki bazı siyasi çevreler, gençleri kuşatmak isteyen bir nefret dili örüyor. Okula gitmesi gereken, yaşları 8 ila 17 arasındaki çocukların ellerine molotofkokteyli tutuşturuyor; kendi okullarını yaktırıyorlar, güvenlik güçlerine saldırtıyorlar. Dağa kaldırdıkları gençleri ölüme gönderiyorlar. Kanına giremedikleri gençleri infaz ediyorlar. Gençleri hiçbir istismar odağının eline terk etmedik, etmeyeceğiz. Herkes emin olsun, bu devran böyle devam etmeyecek. Bu cüretkar küstahlığa asla geçit yok. 
Vatandaş ile teröristler arasına aşamayacakları kalın bir duvar öreceğiz. Bölgeyi istikrarsızlaşma, İslamsızlaştırma ve insansızlaştırma heveslerine fırsat vermeyeceğiz. Hendek terörüyle, barikatlarla bizi istedikleri noktaya getireceklerini zannedenler büyük bir yanılgı içinde. Şimdi yeni bir polemik başlattılar; ‘Hendekler sebep değil, sonuçtur’ diyorlar. Neyin sonucu Allah aşkına? Ret, inkar, asimilasyon politikalarını bitirmemizin bir sonucu mu? Demokratikleşme yolunda attığımız adımların sonucu mu? Dillere, kültürlere, geleneklere getirdiğimiz özgürlüklerin bir sonucu mu? TRT Kürdi’nin bir sonucu mu? Seçim yapılıyor, insanlar özgürce sandığa gidip oyunu veriyor. 7 Haziran’da 80 vekille Meclis’e geliyorlar. Sizin siyaset yapmanıza engel olan var mı? Allah aşkına söyleyin, Meclis sıraları varken hendeklerin, barikatların ardına saklanmanın sebebi nedir?..”

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...