Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

‘Suriyeliler dönecek’ şartı yok

Düzenleyen:
‘Suriyeliler dönecek’ şartı yok

GÜNDEM Haberleri

AB Bakanlığı, “Avrupa’ya giden Suriyeliler geri dönecek” klişesini yıkan bir rehber hazırladı. Geri Kabul Anlaşması, uluslararası koruma kapsamında olanları içermiyor

İSMAİL SONSUZ

Brüksel’de 29 Kasım’da yapılan tarihi AB-Türkiye zirvesinde kararlaştırılan “vize serbestliği” ve ‘Geri Kabul Anlaşması” için altyapı çalışmaları devam ederken, AB Bakanlığı son günlerde artan spekülasyonlara hazırladığı rehberle cevap verdi. Avrupa’ya giden Suriye vatandaşlarının anlaşma gereği Türkiye’ye geri gönderileceği iddialarının gerçeği yansıtmadığı vurgulanan rehberde, “Uluslararası koruma kapsamında olanlar iade edilmeyecekler” vurgusu yapıldı. Bakanlık tarafından ilgili kurumlara gönderilen “Türkiye-AB Vize Serbestisi Diyalogu” adlı rehberde, Geri Kabul Anlaşması’nın tam olarak uygulanmasını da içeren Vize Serbestisi Yol Haritası’nda yer alan yükümlülüklerin yerine getirilmesi durumunda 2016’nın Ekim ayından itibaren biyometrik pasaport sahibi tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Schengen Alanı’na dahil olan AB üyesi ülkelere üç aya kadar vizesiz seyahat edebileceği belirtildi. 
AVRUPA’DAKİ TÜRKLER ETKİLENMEZ
Rehberde, Geri Kabul Anlaşması’nın “düzensiz göçmenlerin kabulüne” ilişkin olduğu belirtilerek, “Anlaşma uluslararası korumadan yararlanması gereken kişilerin haklarını koruyucu ve bu kişilerin Anlaşma çerçevesinde iadesini önleyici hükümler içeriyor. Türkiye üzerinden AB’ye yasadışı yollarla geçen bir Suriye vatandaşı da, uluslararası koruma altında değerlendirileceğinden, ülkemize iade edilemeyecek” denildi. Geri Kabul Anlaşması, AB ülkelerinde “yasal” olarak ikamet eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını hiçbir şekilde etkilemeyecek. Rehbere göre anlaşma sadece, düzensiz göçmen konumundaki vatandaşlar için geçerli olacak.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...