Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sosyal projeyle Harvard’a çağrıldı

Düzenleyen:
Sosyal projeyle Harvard’a çağrıldı

YAŞAM Haberleri

Sayısal derslerde istediği başarıyı gösteremeyen ve yıllarını sosyal sorumluluk projelerinin peşinden koşmakla geçiren üniversite öğrencisi Ece Çiftçi, dünyanın en prestijli üniversitelerinden kabul almayı başardı.

Sayısal derslerde istediği başarıyı gösteremeyen ve yıllarını sosyal sorumluluk projelerinin peşinden koşmakla geçiren üniversite öğrencisi Ece Çiftçi, dünyanın en prestijli üniversitelerinden kabul almayı başardı. Çiftçi, 14 yaşındayken katıldığı bir konferansta “sosyal sorumluluk” kavramıyla tanıştı. Konferans sonrası her çocuğun eşit sosyal eğitim alamadığının farkına vardı. İki haftalığına Şanlıurfa’ya giderek çocuklarla atölye çalışmasına başladı. Sosyoloji okumak istediğine karar verdi. Türkiye dışında projeler yaptıklarını, bazı Afrika ülkeleriyle Kamboçya, Moğolistan ve Nepal’de projelerinin uygulandığını anlatan Çiftçi, “Yaptığım projeler sayesinde lisans eğitimimi 3 yılda bitirdim. Yine projelerimle başvurduğum Harvard ve Oxford üniversitelerinin ‘sivil toplum yönetimi ve insan hakları hukuku’ programlarına kabul aldım. Şu anda tercih aşamasındayım. Akademik performansım değil, yaptığım projeyle kabul aldım” dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...