Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Barzani'den çok kritik hamle

Düzenleyen:
Barzani'den çok kritik hamle

DÜNYA Haberleri

Irak Kürdistan Özerk Bölgesi Başkanı Barzani'den Bağdat yönetiminin İran ve Rusya güdümlü anlamsız tepkileri sonrası kritik hamle...

Irak Kürdistan Özerk Bölgesi Başkanı Mesut Barzani, genel başkanı olduğu Kürdistan Demokrat Partisi’ni (KDP) dün topladı. KDP’nin yetkili isimlerinden Aras Haso Mirhan, Barzani’nin bağımsızlık referandumu için bölgedeki diğer partilerle görüşmeye başlanmasını istediğini duyurdu.

Mirhan, önümüzdeki günlerde önce Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ile; sonra da diğer partilerle bir araya gelerek bağımsızlık için yapılması gerekenleri konuşacaklarını aktardı.
Mayıs ayında ABD’yi ziyaret eden Barzani, Kürt halkına kendi kaderini belirleme hakkının referandumla verilmesi gerektiğini belirterek, "Ne zaman olacağını söyleyemem ama bağımsız Kürdistan geliyor. Referandumumuz olacak ama şimdi DAEŞ ile mücadeleyle uğraşıyoruz, o nedenle ertelendi ama yapılacak" demişti.
Kaynak: Al Jazeera ve Rudaw

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...