Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çakıl taşlarıyla dev Türk bayrağı yaptı

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Çakıl taşlarıyla dev Türk bayrağı yaptı

YAŞAM Haberleri  / DHA

Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde bir huzurevinde kalan 62 yaşındaki Turhan Kaplan, Dağlıca saldırısında 16 askerin şehit olmasının ardından şehitler anısına bir tepenin yamacına çakıl taşlarından 220 metrekarelik Türk bayrağı yaptı.

Yaklaşık 1 yıldır Sandıklı Hüseyin Develi Huzurevi'nde kalan emekli Turhan Kaplan, 6 Eylül'de Dağlıca- Yüksekova yolunun ulaşıma açılması maksadıyla yürütülen operasyonda teröristler tarafından yola döşenen el yapımı patlayıcıların patlatılması sonucu 16 askerin şehit olduğu saldırıdan büyük üzüntü duydu. Şehitler için bir şey yapmak isteyen Turhan Kaplan, Sandıklı Kaplıcaları'ndan da görülebilecek şekilde Timurlenk Tepesi'nin bir yamacına çakıl taşlarıyla dev bir Türk bayrağı yapmak için çalışmaya başladı. El arabası ve tenekelerle çevreden irili ufaklı taşlar toplayan Turhan Kaplan, 220 metrekarelik alana taşları yerleştirdi. Daha sonra taşları boyayan Kaplan, dev bir Türk bayrağı yaptı.

'ALLAHIM BANA GÜÇ, KUVVET VERDİ'
Yaklaşık 3 ay süren çalışma sonucu tamamladığı Türk bayrağını başta Dağlıca'dakiler olmak üzere tüm şehitlere adayan Turhan Kaplan, "Dağlıca'da gelen 16 şehit haberine çok üzüldüm. Ertesi gün 15 polisimiz daha şehit olmuştu. Onlar için bir şeyler yapmak istedim. Elimden ne gelebilir diye düşündüm. Buna karar verdim. Sabahtan geldiğim ilk yer burası oldu. İlk işim de buralara bir karton koymak oldu. 'Bu bayrak nerelerden görünebilir' diye düşündüm. Derelerden, tepelerden el arabası ve tenekelerle çakıl taşları topladım. Hiç yorulmadım. Kimseden de yardım istemedim. Suyumu dahi kendim getirdim. Allah'ım bana güç, kuvvet verdi. Ama emeğime de değdi diye düşünüyorum. Bu Türk bayrağını Dağlıca'daki şehitlerimiz başta olmak üzere bütün asker ve polis şehitlerine armağan ediyorum. Gazilerimize de hediye ediyorum" diye konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...