Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AB Rusya'ya yaptırımların süresini uzattı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
AB Rusya'ya yaptırımların süresini uzattı

DÜNYA Haberleri  / AA

Avrupa Birliği, Rusya'ya uyguladığı ekonomik yaptırımların süresini uzatmaya karar verdi.

AB Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamada, AB'nin Rusya'ya karşı uygulamakta olduğu ekonomik yaptırımların 31 Temmuz 2016'ya kadar uzatıldığı bildirildi. Rusya'nın doğu Ukrayna'daki eylemlerinden ötürü AB'nin ilk yaptırım kararını 31 Temmuz 2014'de aldığı anımsatılan açıklamada, yaptırımların Minsk ateşkes anlaşmasının tam uygulanmasıyla son bulacağı hatırlatıldı. Yaptırımlar uyarınca, AB üyesi 28 ülke, Rusya'ya silah satışı yapmıyor. Yaptırımlarla, Rusya'nın petrol ve gaz sektörlerinde kullanılan bazı teknolojileri, AB ülkelerinden alması kısıtlanıyor, Rus kamu bankaları Avrupa'da finans sektöründen dışlanıyor.

Öte yandan AB'nin, Rusya ve Ukraynalı ayrılıkçılara yönelik yaptırımları da devam ediyor. AB'nin ilave yaptırımlar ve vize yasağının hedefinde 149 kişi var. Bu isimler arasında Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitry Kozak ile Rusya İstihbarat Teşkilatı Başkanı İgor Sergun ve Kırım lideri Sergey Valeryevich Aksyonov da bulunuyor.

 Bu yaptırımlarla, Rusya'nın Ukrayna'da Minsk ateşkes anlaşmasına uyması için baskı yapılması amaçlanıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...