Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Libya'da alıkonulan Tunuslular serbest

Libya'da alıkonulan Tunuslular serbest

DÜNYA Haberleri

Libya'da 3 haftadır alıkonulan 11 Tunus vatandaşının serbest bırakıldığı bildirildi.

Hukukçu ve İnsan Hakları Aktivisti Mustafa Abdülkebir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 haftadır Libya'nın Zaviye kentinde alıkonulan 11 Tunus vatandaşının serbest bırakıldığını söyledi.
Abdülkebir, 11 Tunus vatandaşının Tunus'ta uyuşturucu davasından gözaltına alınan bir Libyalının serbest bırakılması için Zaviye kentindeki aile ve yakınları tarafından Tunus yönetimine baskı kurmak amacıyla kaçırıldığını iddia etti.
Aktivist Abdülkebir, uyuşturucu davasından gözaltına alınan Libya vatandaşının, iki ülke arasındaki anlaşma şartları çerçevesinde ve mali cezasını ödemesinin ardından ülkeyi terk etmek üzere serbest bırakılacağını söyledi.
Konuyla ilgili henüz bir resmi açıklama yapılmazken, Abdülkebir serbest bırakılan Tunusluların sabaha karşı ülkede olacaklarını dile getirdi.
Binlerce Tunus vatandaşı ülkedeki ekonomik şartlara bağlı olarak güvenlik sıkıntılarına rağmen Libya'da çalışmaya devam ediyor. Buna karşılık sayıları 1 milyonu bulduğu ifade edilen Libya vatandaşı da ülkedeki aynı sıkıntıdan dolayı çoğunluğu başkentte olmak üzere Tunus'ta yaşıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...