T. Telekom 100 çocuğa görmeyi öğretti

Düzenleyen:
T. Telekom 100 çocuğa görmeyi öğretti

TEKNOLOJİ Haberleri

Türk Telekom Grubu’nun mobil şirketi Avea’nın, Engelsiz Yaşama Derneği (EY-DER) ile birlikte hayata geçirdiği Günışığı Projesi ilk mezunlarını verdi.

ÖMER TEMUR

Proje ile yüzde 1 ila 10 arasında görme kalıntısına sahip 100 çocuk 7 ay gibi kısa bir sürede görme duyularını harekete geçirerek, görme becerisi kazandı. Sertifika törenine katılan çocukların eğitimleri sonucunda edindikleri beceriler, görme kalıntısına sahip diğer çocuklara umut ışığı oldu. Törende konuşan Türk Telekom Grubu Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Dr. Coşkun Şahin, yeni dönemde 200 çocuğa eğitim vermeyi hedeflediklerini belirterek, “Günışığı Projesi ile 100 çocuğumuzun ve ailelerin hayatları değiştirdik. Eğitim alan çocuklarımız; yapılan düzenlemelerle sınıf ortamında diğer arkadaşlarıyla aynı sıraları paylaşarak eğitimini onlarla birlikte sürdürebilen, arkadaşlarıyla birlikte teneffüse çıkan, okulun bahçesinde oynayan, bisiklete binen, piyano çalmayı öğrenen bireyler oldular” dedi. Türk Telekom Grubu’nun sosyal sorumluluk projelerinde, bilgi ve iletişim teknolojilerini etkin şekilde kullandığını ifade eden Şahin, “Çocukların ve ailelerin eğitimcilerle sürekli iletişim kurmalarını sağlamak için onlara tablet ve veri hattı veriyoruz. Böylece Türkiye genelindeki tüm çocuklarımıza uzaktan eğitim fırsatı sunuyor, onların ve ailelerinin diledikleri zaman eğitmenlere ulaşabilmelerini sağlıyoruz. Ayrıca tabletle koordine olabilen akıllı tahta ve duyarlı Kinect gibi teknolojilerle de eğitimlerin içeriğini destekliyoruz. Özel yazılım ve uygulamalar yardımıyla görmenin işlevsel kullanımı için el, göz ve vücut koordinasyonunun sağlanmasının yanı sıra çocuklarımıza, İngilizce, matematik ve resim gibi dersler de sunuyoruz" diye konuştu. 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...