Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

HDP'li başkan serbest bırakıldı!

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
HDP'li başkan serbest bırakıldı!

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Mersin'de Akdeniz Belediyesi'ne yönelik ihale yolsuzluğu operasyonunda gözaltına alındıktan sonra mahkemeye çıkarılan aralarında HDP'li Belediye Başkanı Fazıl Türk'ün de bulunduğu 9 kişi adli kontrol ile 19 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yürütülen projeli çalışma doğrultusunda, çıkar amaçlı suç örgütünün kamu kurum ve kuruluşlarınca yapılan mal ve hizmet alımları ihalelerinde, 'ihalelere fesat karıştırdıkları, haksız kazanç sağladıkları ve edinim ifasını fesada uğrattıkları' tespit edilen kişilere yönelik operasyon düzenlendi. Mersin merkezli Adana, Batman, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, aralarında HDP'li Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk'ün de bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı. 
3 gündür emniyet müdürlüğünde sorgulanan 4'ü kadın 28 zanlı, dün sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Savcılıkta ifadeleri alındıktan sonra tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen zanlılar, sabah saatlerine kadar ifade verdi. Mahkeme, Akdeniz Belediyesi'nin HDP'li Belediye Başkanı Fazıl Türk'ün de aralarında bulunduğu 9 kişiyi adli kontrol ile 19 kişiyi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. 
Belediye Başkanı Fazıl Türk, geçen kasım ayında Mersin’de 11 kişinin gözaltına alındığı terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınmış, tutuklanması istemiyle çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılmıştı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...