Aliyev Kahraman’la görüştü

Düzenleyen: / Kaynak: iha
Aliyev Kahraman’la görüştü

DÜNYA Haberleri  / iha

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman’ın başkanlığındaki heyetle görüştü.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Bakü’deki temasları kapsamında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya geldi. İsmail Kahraman görüşme sırasında, “İki devlet bir milletiz. Bu şuur her birimizde var. Gerek Azerbaycan halkında gerek Türkiye’deki halkımızda var. Bildiğiniz gibi biz öncelikle iki devleti ziyaret ederiz. KKTC ve Azerbaycan. Hangi şart olursa olsun ve hangi devlet olursa olsun bu araya giremiyor. Aynı şekilde hiç kimse aramıza giremeyecek. Uzun zamana dayalı köklü bir kardeşliğimiz ve beraberliğimiz var. Gördüğümüz misafirperverliğimiz için teşekkür ediyorum. Bahtiyarız, heyet olarak da teşekkürlerimi arz ediyorum” açıklamasını yaptı.

İsmail Kahraman’ın TBMM Başkanı seçilmesini tebrik eden İlham Aliyev, ise “Sizi tebrik ediyorum. İlk yurt dışı ziyaretlerini kardeş ülkelere yapmak gelenek haline geldi. Başbakan Davutoğlu da Azerbaycan’a ziyaret gerçekleştirdi. Bu artık gelenek haline geldi. Bizim dostluk, kardeşlik ilişkilerimiz büyük sınavdan geçti. Siyasi, ekonomik ve diğer alanlarda birbirimizi destekliyoruz. Azerbaycan için en yakın millet Türk halkıdır. Ülkelerimiz arasında ilişkilerde parlamentoların önemli rolü var.”

Basına kapalı devam eden görüşmede, iki ülke arasında işbirliğinin, tüm alanlarda dahil parlamento ilişkileri alanında da başarıyla geliştiği vurgulandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: iha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...