Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rusya'dan kara kutu açıklaması

Düzenleyen:
Rusya'dan kara kutu açıklaması

DÜNYA Haberleri

Rus yetkililer, düşürülen Rus uçağının kara kutusundaki verilerinin sağlıklı bir şekilde elde etmenin mümkün olmadığını söyledi.

Rusya Savunma Bakanlığı yetkilileri, sınır ihlali yaptığı iddiasıyla Türkiye F-16’ları tarafından düşürülen Su-24 uçağının karakutusundan elde edilen verilen paylaşıldığı bir basın toplantısı düzenledi.

"YARDIMA İHTİYACIMIZ VAR"
Karakutunun deşifre çalışmalarına Çin, İngiltere ve ABD'den uzmanların da katıldığını hatırlatan Rus yetkililer, yabancı uzmanların çalışmalarla ilgili hiçbir şikayette bulunmadığının altını çizdi.

Açıklamayı yapan Rus yetkililer, "Karakutunun deşifre edilmesi uzun zaman alacak ve bunun yapılabilmesi bu alanda uzmanlaşmış için bilimsel kuruluşların yardımına ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

VERİLERİN OKUNMASI HENÜZ MÜMKÜN DEĞİL, ÇİPLER HASARLI
Kara kutu içindeki verilerin okunmasının henüz mümkün görünmediğini belirten yetkililer, inceleme komisyonunun kara kutunun içindeki 16 çipten 13'ünün imha olduğunu ve üçünün de hasarlı olduğunu belirlediğini duyurdu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...