Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mehdi Eker ’Ey Sevgili’ şiirini okudu

Düzenleyen: / Kaynak: iha
Mehdi Eker ’Ey Sevgili’ şiirini okudu

GÜNDEM Haberleri  / iha

Şeb-i Yelda Şiir Gecesi’ne katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker, Sezai Karakoç’un "Ey Sevgili” isimli şiirini okudu.

Esenler Belediyesi yılın en uzun gecesi olan 21 Aralık gecesi dolayısıyla “Şeb-i Yelda Şiir Gecesi” isimli program düzenledi. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programa; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Mehmet Mehdi Eker’in eşi Yasemin Eker ve Abdülkadir Kömür, Adem Turan, Arif Ay, Hüseyin Akın, Ali Ural gibi Türkiye’nin önde gelen şairleri katıldı. Geceye katılan şairler şiirlerini Esenliler için okuyarak, davetlilere güzel bir şiir dinletisi sundu. Öte yandan programa eşi Yasemin Eker ile birlikte katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker, Sezai Karakoç’un “Ey Sevgili” isimli şiirini okudu. Okuduğu şiirle vatandaşların beğenisini kazanan Eker, salondakilerden alkış büyük alkış aldı.

"İNSANLARIN MEDENİYET İÇİN EDEBİYATA İHTİYACI VAR"

Programda konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker, “Rahmetli Mehmet Akif İnan’ın edebiyat ve medeniyet üzerine bir denemesi vardır. Lisede okumuştum. Edebiyatın medeniyetle olan ilişkisini, edebiyatı olmayanların medeniyeti olamayacağını. O dönemde anladım. Bunun içinde insanların mesleğinin ne olduğuna bakmaksızın ekmeklerini hangi işten kazandıklarına bakmaksızın insanların merhamet için medeniyet için mutlak suretle edebiyata ihtiyaçları olduğunu düşünüyorum “diye konuştu.

“ŞEB-İ YELDA’NIN MUHABBETLE ANLATILMASI ÖNEMLİDİR"

Şeb-i Yelda’nın medeniyetimizin bir parçası olduğunu belirten Eker, “Bizim aslında medeniyetimizin bir parçası olan Şeb-i Yelda’nın bu uzun gecenin muhabbetle, sevgiyle geçirilmesi ve aslında aşkın ve sevginin uzun hikayesinin anlatılması önemlidir. Bu geleneği hatırlayıp bu geleneği İstanbul’da Esenler İlçesine taşıyan Tevfik Başkanımızı kutluyorum” şeklinde konuştu.

Şeb-i Yelda geleneğini Esenler’de yaşatmış olmaktan son derece mutlu olduğunu belirten Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ise, “Biz bu en uzun gecede, hem bir medeniyet tefekkürü olarak üzerinde yaşadığımız bu coğrafyanın her bir değerini, Esenler’deki her bir değerli insanla buluşturmak ve her bir değerli insanla buluştururken onu kendi medeniyet değerinin üzerinde tefekküre sevk etmek amacıyla dün unuttuğumuz, dün hatırlayamadığımız bugün yeniden hatırlamak istediğimiz kültürümüzün o muhteşem havuzundan çekip çıkarttığımız her bir değerini Esenler’deki her bir yürekle buluşturmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

“ŞEB-İ YELDA GELENEĞİNİ YAŞATMAK İÇİN BURADAYIZ”

"Bugün dertlerini şiirleriyle ifade etmek isteyenleri güzel yüreklerimizi, şairlerimizi Esenler’in gençleriyle buluşturuyoruz" diyerek sözlerine devam eden Göksu, “Bugün bu salon şiir dinlemek için burada. Bugün bu salon dün ecdadımızın bize bırakmış olduğu, aslında çokta güzel bir gelenek olan Şeb-i Yelda geleneğini yaşatmak için burada ve sizler ve sizler bu geleneği yaşatmamıza katkı sunmak üzere bugün bizi yalnız bırakmadınız. Bunun için sizlere çok teşekkür ediyorum. Sayın Bakan’ımız Mehmet Mehdi Eker’in daha önce bize şiir okumak üzerine bir sözü vardı. Kendisini davet ettiğimde, bu gecede şiir okumasını arzu ettiğimde hiç tereddüt etmeyerek tabi ki bu davetimize icabet eden ve gerçekten teşrifleriyle mutlu olduğumuz sayın bakanımız Mehmet Mehdi Eker’e ve saygıdeğer eşlerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: iha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...