İsrail askerleri Filistinli kız çocuğunu gözaltına aldı

Düzenleyen:
İsrail askerleri Filistinli kız çocuğunu gözaltına aldı

DÜNYA Haberleri

İsrail askerleri, bıçak taşıdığı iddiasıyla Kudüs'te 15 yaşındaki Filistinli kız çocuğunu gözaltına aldı.

İsrail Polis Sözcüsü Luba es-Semri, yaptığı yazılı açıklamada, polislerin Kudüs'te 15 yaşındaki kızı yanında bıçak bulunduğu gerekçesiyle gözaltına aldığını belirtti.

AA muhabirine konuşan Filistinli Esir Aileleri Komisyonu Başkanı Emced Ebu Asab, İsrail güçlerinin Kudüs'te çocuklara karşı gösterdiği muameleleri "tehlikeli" olarak nitelendirdi.

İsrail hapishanelerinde Kudüs'ten yaşları 12 ile 18 arasında değişen yaklaşık 100 Filistinli çocuğun tutulduğunu kaydeden Ebu Asab, bunların çoğunun darp ve hakaret gibi çeşitli ihlallerle yüzleştiğini ve gerçek manada korunmaya ihtiyaç duyduğunu vurguladı.

İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırıları ve Yahudi yerleşimcilerin polis korumasında Mescid-i Aksa'ya girme konusundaki ısrarları nedeniyle gerginliğin iyice arttığı bölgede, ekim başından bu yana 129 Filistinli hayatını kaybetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...