ABD'li Trump destekçisi Müslümanlara karşı eylem planlamaktan gözaltına alındı

Düzenleyen:
ABD'li Trump destekçisi Müslümanlara karşı eylem planlamaktan gözaltına alındı

DÜNYA Haberleri

ABD'nin California eyaletinde, Cumhuriyetçi başkan aday adayı Trump'ı desteklediği öğrenilen bir kişinin, Müslümanlara karşı eylem planladığı gerekçesiyle gözaltına alındığı bildirildi.

ABD'nin California eyaletinde, William C. (55) hakkında "Müslümanlara karşı saldırı planladığı" yönündeki ihbarı değerlendiren polis, düzenlediği operasyonda bu kişinin evinde patlayıcı maddeler buldu.

California'daki yerel medyada çıkan haberlere göre, 17 Aralık'ta gelen ihbar sonrası hafta sonunda William C'nin evine operasyon düzenleyen ABD polisi, aramada bulduğu patlayıcı malzemeleri imha etti ve zanlıyı gözaltına aldı.

ABD'de son bir ayda Müslümanlara karşı sözleriyle gündeme gelen Cumhuriyetçi başkan aday adayı Donald Trump'ın destekçisi olduğu sosyal medya hesabından paylaştığı yorumlardan anlaşılan zanlının, bir mesajında "Trump harika bir adam. Dünyanın sonuna kadar bu adamı takip edeceğim" paylaşımında bulunduğu görüldü.

Sık sık Suriyeli mülteciler aleyhine mesajlar yazdığı dikkati çeken William C, su tesisatçısı olarak çalıştığını fakat ABD'ye özellikle Güney Amerika'dan gelen mülteciler dolayısıyla işini kaybettiğini iddia etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...