Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çin'de hava kirliliği nedeniyle kırmızı alarm verildi

Düzenleyen:
Çin'de hava kirliliği nedeniyle kırmızı alarm verildi

DÜNYA Haberleri

Çin'in kuzeyindeki liman kenti Tiencin'de, beklenen hava kirliliği nedeniyle kırmızı alarma geçileceği bildirildi.

Şinhua ajansının yetkililere dayandırarak verdiği haberde, Tiencin kentinde beklenen hava kirliliği nedeniyle ilk kez kırmızı alarm ilan edildiği ve kentte alarm süresinin bu geceden perşembe sabahına kadar geçerli olacağı açıklandı.

Kırmızı alarm süresince özel işletme ve kamu binalarında çalışma saatlerinde esnekliğe gidileceği, tek-çift plaka uygulamasıyla araçların trafiğe çıkışının kısıtlanacağı ve inşaat çalışmalarının askıya alınacağı belirtildi.

 Kentte dışarıda yapılacak büyük aktivitelerin iptal edilmesinin yanı sıra yarın ilk ve orta dereceli okulların da eğitime ara vereceği ifade edildi.

Öte yandan Pekin'de hava kirliliğini ölçen uygulama iki yıl önce başlatılmış, bu süreçte 7-18 Aralık olmak üzere iki kez kırmızı alarm verilmişti. Yetkilier, alarm süresince hava kirliliğine karşı alınan önlemler kapsamında kentte yoğun kirliliğin yaşanmadığını açıklamıştı.

Çin'de hava kirliliği şiddetini belirten alarm sisteminde mavi, sarı, turuncu ve en üst seviyede kırmızı olmak üzere dört aşama uygulanıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...