'Rusya Suriye'yi resmen işgal etti'

Düzenleyen:
'Rusya Suriye'yi resmen işgal etti'

DÜNYA Haberleri

Suriye Geçici Hükümeti Sağlık Bakanı ve Türkmen Milli Hareket Partisi Genel Başkanı Cuma, Rusya'nın Suriye'yi resmen işgal ettiğini ve Suriye'deki meşruiyetini de Esed'den almak istediğini söyledi.

Suriye Geçici Hükümeti Sağlık Bakanı ve Türkmen Milli Hareket Partisi Genel Başkanı Muhammed Vecih Cuma, Rusya'nın Suriye'yi resmen işgal ettiğini ve Suriye'deki meşruiyetini de Esed'den almak istediğini dile getirdi. Cuma, bu durumun ise kabul edilemeyeceğini ifade etti. 

Rusya'nın muhaliflerin bulunduğu bölgeleri bombaladığına dikkati çeken Cuma, "Hava saldırılarında çocuklar, kadınlar ölüyor. Bu savaş suçudur. Son dönemde Rusya Suriye'ye adeta askeri yığınak yaptı. Önümüzdeki dönemde Rusya'nın Ortadoğu'da daha agresif olacağını değerlendiriyoruz. Dünya bunu görüyor ama hiç kimse bir şey yapmıyor" sözlerine yer verdi.  

"Bize yönelik hava saldırılarının neredeyse tamamını Ruslar gerçekleştiriyor"

Özgür Suriye Ordusuna (ÖSO) bağlı Cephetül Şam'ın Türkmen komutanlarından Zekeriya Karslı da muhaliflerin bugün sadece Esed ile değil Rusya ve İran'la da mücadele ettiğini söyledi.

Rusya'nın 30 Eylül'den bu yana Suriye'de hava saldırılarını sürdürdüğünü hatırlatan Karslı, şu değerlendirmede bulundu:

 "Rusya, Türk hava sahasını ihlal eden uçaklarının düşürülmesinin ardından hemen harekete geçti. Sanki bu duruma hazırlıklı izlemini verdiler. Çok zor durumda olan Esed'in imdadına yetiştiler ve gerek Akdeniz'de gerekse Suriye'ye çıkarma yaptılar. Bugün bize yönelik hava saldırılarının neredeyse tamamını Ruslar gerçekleştiriyor. Rusların bu askeri yığınağı da uzun yıllar Suriye'den çıkmayacağına işaret. Bunu bütün dünyanın görmesi lazım."

Karslı, Afganistan ve Çeçenistan'da ağır yenilgi alan Rusya'nın benzer durumu Suriye'de yaşayacağını dile getirdi. 

'Rusya Suriye'de ciddi bir askeri güç haline geldi'

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Siyasi Bilimler ve Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ali Serdar Erdurmaz, "Rusya, Suriye'de ki varlığını oldukça güçlendirdi ve bölgede ABD'nin sahip olmadığı ciddi bir askeri güç haline geldi" dedi.

Erdurmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya'nın, Türk hava sahasını ihlal eden savaş uçağının düşürülmesinin ardından bu krizi fırsata dönüştürmeye çalıştığını söyledi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...