Bakan Bozkır’a imzalı Kjaer forması

Düzenleyen:
Bakan Bozkır’a imzalı Kjaer forması

GÜNDEM Haberleri

Danimarka Büyükelçisi Madsen, Avrupa Birliği (AB) Bakanı Volkan Bozkır’a Fenerbahçe’de forma giyen Danimarkalı futbolcu Kjaer’in imzalı formasını hediye etti.

Bakan Bozkır, Danimarka Büyükelçisi Ruben Madsen’i makamında kabul etti. Bozkır, kabulde yaptığı konuşmada, zirveden çıkan sonuçları, müzakere sürecindeki gelişmeleri ve mülteciler konusundaki atılacak adımları görüşeceklerini belirterek, Türkiye ve Avrupa Birliği arasında yeniden canlanma sürecinde iki tarafa da düşen yükümlülükler olduğunu söyledi.

Bozkır, "Önümüzdeki dönemde ilk olarak vizenin kaldırılması ile ilgili yasaları bir arada bir paket sevk edeceğiz. Ayrıca Reform Eylem Grubu toplantısında alınan kararlar kısa sürede yerine getirilecek. Mülteci krizi ve terör konusu sadece Türkiye’nin değil, Avrupa’nın ve bütün dünyanın sorunudur. Birlikte ele alması kesinlikle düşünüyoruz. Sadece omuzlarına yüklenebilecek konu değildir" ifadelerini kullandı.

On maddelik paketin takvimine yönelik bir soru üzerine Bakan Bozkır, "Mart ayında komisyon ikinci raporunu yayınlayacak ve Türkiye’nin hangi aşamada olduğunu bu rapora derç edecek. Temmuz ayında Geri Kabul Anlaşması’nı üç aylık deneme mahiyetinde yürürlüğe sokacağız, Ekim ayında Avrupa Komisyonu kaldırılması tavsiye kararını Konseye sunacak. Komisyonun Mart ayında yayınlayacağı rapora kadar bizim yasal olarak düzenlememiz gereken bazı önemli tasarıları yasalaştırmamız lazım. Reform Eylem Grubu’nda kararlaştırılan çerçevede kişisel verilerin korunması kanunu ayrı bir yasa olarak sevk ediliyor, Ocak ayında Meclis gündemine gelecek. Bunun dışında Ayrımcılıkla Mücadele Kanunu ve insan kaçakçılığının önlenmesi gibi ve pasaportların yeniden düzenlenmesi ve biyometrik pasaportların parmak izli verilmesi gibi yasalar gerekiyor. Önümüzdeki hafta bununla ilgili çalışmalar tanımlanacak. Ocak, Şubat döneminde bu yasaları geçirmeyi planlıyoruz" karşılığını verdi.

Türk askerinin Başika’dan çekilmesine ilişkin soruya ise Bozkır, "Dün Bakanlar Kurulu toplantımızdan sonra Başbakan Yardımcımız Sayın Numan Kurtulmuş gerekli açıklamayı yaptı. Dışişleri Bakanlığımız da bu konuda açıklama yapıyor" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Danimarka Büyükelçisi Madsen, Bakan Bozkır’a Fenerbahçe futbol takımında forma giyen Danimarkalı futbolcu Kjaer’in imzalı formasını hediye etti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...