Star medya bombacıları öldürüldü

Düzenleyen: / Kaynak: iha
Star medya bombacıları öldürüldü

GÜNDEM Haberleri  / iha

İstanbul Gaziosmanpaşa’daki sabaha karşı polisle çatışmada öldürüldükleri iddia edilen iki kadının terör örgütü MLKP üyesi Şirin Öter ve Yeliz Erbay olduğu belirlendi.

Gaziosmanpaşa’da terör örgütü MLKP’ye yönelik operasyon sırasında çıkan çatışmada Yeliz Erbay ve Şirin Öter isimli teröristler ölü ele geçirilirken 4 polis de yaralandı. Ölü olarak ele geçirilen kadın teröristlerin, Star Medya Grubu’nun bahçesine zaman ayarlı bomba koyan ve çevik otobüsünün geçişi sırasında bombalı saldırıyı gerçekleştiren saldırganlar olduğu belirlendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 1 Aralık tarihinde Bayrampaşa’da çevik otobüsünün geçişi sırasında patlatılan bombayla ilgili çalışma başlatmıştı. Polis ekipleri, bombalı saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin Gaziosmanpaşa Karadeniz Mahallesi’nde olduğunu belirleyerek, gece 02.30 sıralarında operasyon düzenledi. Operasyon sırasında terör örgütü MLKP’ye üye oldukları belirlenen kadın teröristlerle polis ekipleri arasında çıkan çatışmada 2 kadın terörist ölü olarak ele geçirilirken, 4 polis de yaralandı.

Yaşanan çatışmanın ardından hücre evine giren polis ekipleri, evde düzenekle kurulmuş bomba, el bombaları ve çeşitli silahlar ele geçirdi. Bomba İnceleme ve İmha Şube ile Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri de çalışma başlattı.

Polis ekipleri, kimliği belirlenen MLKP’li Yeliz Erbay ile Şirin Öter’in 24 Temmuz’da Star Medya Grubu’na bağlı Kanal 24 ve Star Gazetesi’nin bulunduğu binanın bahçesine zaman ayarlı el bombası koydukları ve 1 Aralık’ta Bayrampaşa’da çevik otobüsünün geçişi sırasında bombalı saldırı gerçekleştirdiklerini belirledi. İki kadın teröristin birçok suçtan kaydı olduğu belirlendi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: iha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...