Muhalifler Kara Mezra köyünü DAEŞ'ten geri aldı

Düzenleyen:
Muhalifler Kara Mezra köyünü DAEŞ'ten geri aldı

DÜNYA Haberleri

ÖSO, Halep'e bağlı Azez ilçesinin doğusunda terör örgütü DAEŞ'in kontrolündeki Kara Mezra köyünün denetimini sağladı.

Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO), Halep'e bağlı Azez ilçesinin doğusunda terör örgütü DAEŞ'in kontrolündeki Kara Mezra köyünün denetimini sağladığı bildirildi.

ÖSO'ya bağlı Cebhetu'ş Şam'ın basın sorumlusu Ebu Mahmud Nasır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sultan Murat ve Mutasim tugaylarının, ABD öncülüğündeki koalisyona ait savaş uçaklarının hava desteğiyle, DAEŞ'in kontrolündeki Kara Mezra köyüne saldırı başlattığını belirtti. 

Muhaliflerle DAEŞ arasında söz konusu köy ve çevresinde şiddetli çatışmaların yaşandığını vurgulayan Nasır, ''Çatışmalarda Kara Mezra köyünün kontrolü ÖSO'ya geçti, bir DAEŞ üyesi de rehin alındı. Muhalif birlikler daha sonra yine DAEŞ'in denetiminde bulunan Dudyan köyü ile Çobanbey beldesine yöneldi" dedi. 

Nasır, muhaliflerce rehin alınan DAEŞ üyesinin, ''Rakka'daki petrolün Esed güçlerinin kontrolündeki bölgelere gittiği" itirafında bulunduğunu aktardı.

Muhalifler, daha önce de Azez ilçesinin doğusundaki Karaköprü, Delha ve Harcele köyünün denetimini ele geçirmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...