Batman'da PKK’ya darbe!

Düzenleyen: / Kaynak: iha
Batman'da PKK’ya darbe!

GÜNDEM Haberleri  / iha

Batman'ın Kozluk ilçesinde jandarma ekiplerinin yaptığı operasyonda PKK'lı teröristlerin barınma ve depo olarak kullandığı sığınakta patlayıcı düzenekleri ile yaşamsal malzemeler ele geçirildi.

Batman İl Jandarma Komutanlığı ekiplerin Kozluk ilçesi Gündüzlü köyü kırsalında düzenlediği operasyonda bölücü terör örgütü mensupları tarafından barınma ve depo amaçlı kullanılan iki sığınak tespit edildi. Sığınakta yapılan aramada 4 adet el yapımı patlayıcı (EYP) düzeneği, EYP’nin ateşleme sisteminde kullanılmak üzere hazırlanmış güç kaynağı, çok miktarda pil, koli, elektrik bandı, silikon, patlayıcı madde yapımında kullanılmak üzere hazırlanmış 3 adet 18 litrelik yağ tenekesi, sığınak yapımında kullanılan malzemeler ile çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Öte yandan, Batman Valiliği tarafından operasyona ilişkin bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "Kozluk ilçesi Gündüzlü köyü kırsalında 22 Aralık 2015 tarihinde yapılan operasyon neticesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca barınma ve depo olarak kullanılan iki adet sığınak tespit edilmiştir. Sığınak içerisinde yapılan aramada 4 adet EYP düzeneği, EYP’nin ateşleme sisteminde kullanılmak üzere hazırlanmış güç kaynağı, çok miktarda pil, koli bandı, elektrik bandı, silikon, patlayıcı madde yapımında kullanılmak üzere hazırlanmış 3 adet 18 litrelik yağ tenekesi, sığınak yapımında kullanılan malzemeler ile çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirilerek, BTÖ mensuplarının muhtemel eylemleri engellenmiştir. Ele geçirilen yaşam malzemeleri Kozluk Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla olay yerinde imha edilmiş, EYP yapımında kullanılan malzemelere ise incelenmek üzere Patlayıcı Madde İmha Timi tarafından el konulmuştur. Bölgede yaşadığı değerlendirilen ve operasyon bölgesinden kaçtıkları düşünülen örgüt mensuplarının yakalanması için operasyonlara devam edilmektedir. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güven içerisinde yaşamalarını sağlamak maksadıyla terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonel faaliyetlere kararlılıkla devam edilecektir" denildi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: iha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...