Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nde büyük gün

Düzenleyen:
3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nde büyük gün

Ekonomi Haberleri

İstanbul'un trafiğini rahatlatmak amacıyla hazırlanan 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi'nin etüt, proje ve mühendislik hizmetleri ihalesi bugün yapılacak.

AK Parti'nin seçim beyannamesinde yer alan dev projelerden biri olan projenin ilk somut adımı olan ihale için ulusal ve uluslararası birçok şirketin talep göstermesi bekleniyor. Proje için önceki gün 16 yerli ve yabancı şirket şartname almıştı. Söz konusu ihale, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından projenin etüt, proje ve mühendislik hizmetlerini kapsayacak. Tünel tamamlandığında 9 metro hattıyla TEM Otoyolu, E-5 Karayolu ve Kuzey Marmara Otoyolu ile entegre edilecek. Avrupa Yakası'nda Hasdal Kavşağı'ndan Anadolu Yakası'nda Çamlık Kavşağı'na kara yoluyla yaklaşık 14 dakikada geçilecek. İlk ve üçüncü katı kara yolu araçları, orta katı ise demir yolu hattına hizmet verecek tünelin bulunduğu hattan günde 6.5 milyon yolcunun yararlanması bekleniyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...