Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsrail 2 Filistinli ailenin evini yıkacak

Düzenleyen:
İsrail 2 Filistinli ailenin evini yıkacak

DÜNYA Haberleri

İsrail Yüksek Mahkemesi işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Filistinlilere ait 2 evin yıkılmasını onayladı.

İsrail Yüksek Mahkemesi'nin işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Filistinlilere ait 2 evin yıkılma kararını onayladığı bildirildi.

İsrail radyosunun haberine göre, İsrail ordusunun verdiği yıkım kararına itiraz eden Filistinli ailelerin başvurusunu değerlendiren mahkeme, ordunun yıkım kararını "haklı" buldu.

Yıkım kararı alınan evlerin sahibi olan Filistinli gençlerin 13 Ekim'de "İsraillilere yönelik iki farklı saldırı düzenlediği" öne sürülüyor. 

İsrail hükümeti, "saldırı düzenlediği öne sürülen Filistinlilerin" evlerini yıkma kararı almıştı. İnsan hakları örgütleri, bu uygulamaya "suçun şahsiliği ilkesine aykırı" olduğu için karşı çıkıyor. 

Doğu Kudüs ve Batı Şeria, 1967'den beri İsrail tarafından işgal altında tutuluyor. İşgal altındaki Doğu Kudüs'te 200 bin, Batı Şeria'da ise 400 bin Yahudi yerleşimci bulunuyor. Uluslararası hukuka göre buralardaki tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor. Gazze Şeridi ise 2006'dan bu yana İsrail tarafından abluka altında tutuluyor. İsrail inşa ettiği ayrım duvarı ile Batı Şeria'da yaşayan Filistinlilerin Kudüs'e girişlerini engelliyor. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...