Alman polisinden hasta yolcuya kötü muamele

Düzenleyen:
Alman polisinden hasta yolcuya kötü muamele

DÜNYA Haberleri

Kanser hastası 60 yaşındaki Sevim Karabina, Almanya'nın Düsseldorf Havalimanı'nda, yeşil pasaportu olmasına rağmen yanında para ve dönüş bileti olmadığı gerekçesiyle 17 saat sandalyede bekletildi.

Almanya'nın Siegen kentinde yaşayan çocuklarını ziyaret etmek için kızıyla Trabzon'dan Düsseldorf Havalimanı'na gelen hususi damgalı (yeşil) pasaport sahibi Sevim Karabina (60), yanında yeterli para ve dönüş bileti olmadığı gerekçesiyle Alman polisi tarafından sandalyede 17 saat bekletildi.

Pazar günü 17:40'ta Düsseldorf Havalimanı'na gelen kanser hastası ve yüksek tansiyon rahatsızlığı bulunan Karabina, pasaport kontrolü esnasında polis tarafından alınarak havalimanında bir sandalyeye oturtulup 17 saat nezaret altında tutuldu.

AA muhabirine açıklama yapan Karabina, kızıyla birlikte seyahat ettiği için üzerinde fazla para taşıma ihtiyacı hissetmediğini belirterek "Yanımdaki 50 avroyu polise gösterdim ama yeterli bulmadı. Yanımda kızım vardı ve paramız ondaydı. Ondaki parayı da 'herkesin parası kendi üzerinde olur' diyerek kabul etmediler" dedi.

Bir süre çocuklarıyla hasret giderip akrabalarını ziyaret ettikten sonra uygun bir tarihe dönüş biletini almayı düşündüğünü ifade eden Karabina, "Ne Almanca ne de İngilizce biliyorum. Uçaktan inen bir akrabamız bana tercüman olmak istedi ama polis onu da kabul etmedi. Kızım şaşkınlıktan ne konuşacağını bilemedi. Beni içeri aldılar, bir odadaki sandalyeye aç, susuz oturttular" şeklinde konuştu.

Karabina, yaşadıklarını anlatırken "Bu durumdan kurtulmak için sabaha kadar ağlayarak dua ettim. Orada çalışan Türkler halime acıyarak benim için dışarıdan yiyecek getirdiler. Sürekli kullanmam gereken tansiyon haplarımı ise tuvaletteki lavabodan aldığım suyla içmek zorunda kaldım" ifadelerini kullandı.

Annesi Sevim Karabina'yı karşılamak için havalimanına gelen Ekrem Karabina (30) ise annesinin her yıl Almanya'ya geldiğini, çocuklarını ve akrabalarını ziyaret ettiğini belirterek polisin bu davranışına anlam veremediğini söyledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...