Avrupa'daki ılık hava yeni yılda da etkisini sürdürecek

Düzenleyen:
Avrupa'daki ılık hava yeni yılda da etkisini sürdürecek

DÜNYA Haberleri

Meteoroloji uzmanları, son haftalarda Avrupa genelinde görülen ılık havanın, "El Nino" doğa olayıyla bağlantılı olduğunu ve 2016'nın, 2015'ten daha sıcak geçebileceğini belirtti.

Meteoroloji uzmanları, özellikle beyaz Noel tatili hayali kuranları ve Alpler'e gitmeyi planlayanları düş kırıklığına uğratan Avrupa genelinde etkili ılık havanın, "El Nino" doğa olayıyla bağlantılı olduğunu ve önümüzdeki yılın ilk yarısında da devam edeceğini bildirdi.

Birleşik Krallık Meteoroloji Kurumunun 2016 küresel ortalama sıcaklık araştırması verilerine göre, ülke genelinde bu ay, bazı bölgelerde hava sıcaklığı gündüz saatlerinde 16 dereceye ulaştı. Bunun mevsim normallerinin ortalama 8 derece üzerinde olduğu kaydedildi.  

Uzmanlar, Birleşik Krallık da dahil bu ay Avrupa geneli ve Kuzey Afrika'da etkili ılık havanın tek bir faktörle açıklanamayacağını ancak Pasifik Okyanusu'ndaki aşırı hava olaylarını tanımlayan El Nino'nun etkisiyle okyanus yüzeyinin ısınmasının bu durumla bağlantısı bulunduğunu söyledi.

El Nino etkisinin 2016'da da süreceğini ifade eden İngiliz uzmanlar, küresel ortalama sıcaklığın gelecek yıl, 1961-1990 yılları arasını kapsayan dönemdekinin 0,84 derece üzerine çıkacağını öngördü. 

Ilık hava Fransa'da kış turizmini etkiledi

Fransa'da da hava sıcaklığının ortalamadan fazla olması, özellikle henüz sezon başında olan Alpler'deki kış turizmini de olumsuz etkilerken, Hollanda'da bu ay sıcaklık 8,6 derecelik ortalamayla 1974'ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. 

Noel'de kar yok

Almanya Meteoroloji Servisi, bu yılın son günlerinde hava sıcaklığının azalabileceğini ancak, kar yağışı olasılığının düşük olduğu bildirdi.

İsveç Meteoroloji Kurumu'nun tahminlerine göre, Noel Bayramı'nın kutlandığı 24-25 Aralık tarihlerinde, İskandinavya'nın bazı bölgelerinde hava sıcaklığı 13 dereceye ulaşacak. 

Meteroloji uzmanı Alexandra Ohlsson, İskandinavya'nın bir çok bölgesinde vatandaşların karsız bir Noel geçireceklerini söyledi.

Aralık ayında hava sıcaklığının 8-9 dereceleri bulmasıyla Litvanya'da da baharı aratmayacak hava oluştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...