Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Belçika 37 Hristiyan Suriyeliyi ülkeye getirmek için gizli operasyon düzenledi

Düzenleyen:
Belçika 37 Hristiyan Suriyeliyi ülkeye getirmek için gizli operasyon düzenledi

DÜNYA Haberleri

Belçika, 37 Hristiyan Suriyeliyi ülkeye getirmek için gizli bir operasyon yürütürken, Sığınma ve Göçten Sorumlu Devlet Bakanı Francken dini ayrımcılık yaptıkları iddiasını reddetti.

De Morgen​ gazetesinin haberine göre, "kurtarma operasyonu" Suriye Ortodoks Kilisesi tarafından organize edildi. Ülkenin kuzeydoğusundaki Haseke'de yaşayan Hristiyanlar, yerel yetkililerin yardımıyla önce Şam'a, ardından da Lübnan'a götürüldü. Belçika ise, 37 kişiye güvenlik soruşturmasının ardından vize verdi. Çoğu Belçika'ya getirilen ve iltica süreci başlatılan Suriyelilerin bir kısmı, ülkedeki Hristiyan Suriyeliler tarafından misafir edilecek, diğerleri ise iltica merkezlerinde kalacak. 

Haberi doğrulayan Sığınma ve Göçten Sorumlu Devlet Bakanı Theo Francken, dini ayrımcılık yaptıkları iddiasını ise reddetti. 

Francken, "Belçika'da her ay 5 bin iltica başvurusu yapılıyor. Herhangi bir ayrım yapmıyoruz. Ancak Ezidi ve Hristiyanlar gibi belirli azınlıkların Brüksel'e gelmede zorlandıklarını müşahede ediyoruz. Bu gruplar savunmasız ve onlara uygun desteği vermek istiyoruz" dedi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...