TİKA'dan Etiyopyalı yetim çocuklara yardım

Düzenleyen:
TİKA'dan Etiyopyalı yetim çocuklara yardım

DÜNYA Haberleri

TİKA, Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'daki Yetim Çocuklar Merkezini tefriş etti.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Etiyopya Koordinatörlüğü, başkent Addis Ababa'da hayırseverler tarafından işletilen Yetim Çocuklar Merkezi'ni tefriş etti.

Bölgedeki fakir halka sağlık hizmeti sunan ve yetim ailelerine eşya yardımında bulunan Yetim Çocuklar Merkezi'nde TİKA'nın yardımlarından dolayı tören düzenlendi.

Törene, Türkiye'nin Addis Ababa Büyükelçisi Fatih Ulusoy, TİKA Etiyopya Koordinatörü İsmail Durhat ve Çocuk Yetim Merkezi'nin yetkilileri katıldı. 

Törende konuşan Büyükelçi Fatih Ulusoy, "Etiyopya Yetim Çocuklar Merkezi'ndeyiz. Buranın inşaatı yapılmıştı, binası vardı fakat içerisinde mobilya ve eşyası yoktu. TİKA, Etiyopya'da çok önemli sembol projelere imza atıyor. TİKA'nın hibe ettiği malzemelerin nerelere konmuş olduğunu görmüş olduk. TİKA göğsümüzü kabartan bir projeye daha imza atmış oldu ve biz de çok mutlu olduk. Buradaki çocuklar da yardımlardan mutlu olduklarını söylediler" dedi.

TİKA Etiyopya Koordinatörü İsmail Durhat da söz konusu merkezin 2 bin yetim çocuğa hizmet verdiğini kaydederek, "Biz de buraya mobilya, elektronik ekipman ve burada bulunan sağlık merkezine malzeme desteğinde bulunduk" diye konuştu. 

Törende konuşan Etiyopya Yetim Çocuklar Merkezi Müdürü Kemal Abdulhakim, yardımlardan dolayı sadece TİKA'ya değil tüm Türk halkına ve hükümetine dua ettiklerini söyleyerek, "Hiçbir zaman Türk halkını uzak görmedik. Hep kalbimizde ve yakınımızda gördük. Allah TİKA'dan razı olsun özellikle de Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan" şeklinde konuştu. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...