'Ramadi’nin geri alınması kaçınılmaz'

Düzenleyen:
'Ramadi’nin geri alınması kaçınılmaz'

DÜNYA Haberleri

ABD öncülüğündeki koalisyonun DAEŞ’e karşı yürüttüğü Doğal Kararlılık Operasyonu Sözcüsü Warren, Irak güçlerinin Ramadi'yi geri almasının ‘kaçınılmaz’ olduğunu belirterek, “Sona yaklaşıyoruz” dedi.

ABD öncülüğündeki koalisyonun DAEŞ’e karşı yürüttüğü Doğal Kararlılık Operasyonu Sözcüsü Albay Steve Warren, Bağdat’tan telekonferans yoluyla Pentagon’daki gazeteciler için bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Iraklı güvenlik güçlerinin Enbar ilinin kent merkezi Ramadi’ye girmesi hakkında bilgi veren Warren, koalisyon güçlerinin, taarruza katılan Iraklı güçlere son 24 saat içinde çok sayıda cephane desteğinde bulunduğunu söyledi.

Warren, son birkaç haftadır ilerleme kaydedilmesine rağmen Ramadi’nin şehir merkezinde birçok alanda zorlu çatışmaların olacağının altını çizerken, “Ramadi’nin tamamen temizlendiğini deklare edebilmemiz için daha çok zaman var” diye konuştu.    

Iraklı kuvvetlerin önlerinde çetin çarpışmaların bulunduğunu ve şehrin geri alınmasının zaman alacağını vurgulayan Warren, “Ramadi’nin geri alınması kaçınılmazdır. Sona yaklaşıyoruz” ifadesini kullandı.

Warren, Ramadi’de 250 ile 350 arasında terör örgütü DAEŞ’in savaşçısı olduğunu da belirtti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...