ABD'nin 'kara listesine' yeni isimler eklendi

Düzenleyen:
ABD'nin 'kara listesine' yeni isimler eklendi

DÜNYA Haberleri

ABD yönetimi, Ukrayna’nın güvenliğini ve istikrarını bozma ya da Rusya'ya yönelik mevcut yaptırımları delme girişimleri nedeniyle toplam 34 kişi ve kuruluşu "kara listeye" ekledi.

ABD yönetimi, Ukrayna’nın güvenliğini ve istikrarını bozma ya da Rusya'ya yönelik mevcut yaptırımları delme girişimleri nedeniyle toplam 34 kişi ve kuruluş hakkında yaptırım kararı aldı.

ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıkların Kontrolü Ofisi (OFAC) tarafından yapılan yazılı açıklamada, mevcut yaptırımların verimliliğini koruma adına alınan kararların 22 kişi ve 12 kuruluşu kapsadığı bildirildi. 

Açıklamaya göre, bu kişi ve kuruluşlardan 14'ü mevcut yaptırımları delmeye yönelik ciddi girişimlerde bulunmaktan ya da halihazırda yaptırım uygulanan kuruluşlar tarafından yönetilmekten, 6'sı Ukrayna’nın güvenliğini veya istikrarını bozmaya çalışmaktan, 12'si Ukrayna'nın Kırım bölgesinde faaliyet göstermekten ve eski Ukrayna hükümeti yetkilisi olan iki kişi ise kamu varlıklarını zimmete geçirme suçuna ortaklık etmekten kara listeye alındı. 

Listeye yeni eklenen kişi ve kuruluşların önemli bir kısmının, yaptırımları delmeye çalıştıkları belirlenen ünlü Rus iş adamları Gennaddy Timchenko, Arkady Rotenberg ve Boris Rotenberg ile ilişki olmaları göze çarptı. ABD hükümeti, Rusya yönetimine "yakın çevreler" olarak tanımladığı bu isimlere, üst düzey Rus yetkililerine mali destek sağladıkları veya onlar adına hareket ettikleri gerekçesiyle Mart 2014'de yaptırım uygulamaya başlamıştı. 

Açıklamada, Sven Olsson, Avia Group Terminal LLC, Transservice LLC, Lerma Trading, LTS Holding, Maples SA, Fentex Properties Ltd ve White Seal Holding'e Rusya’nın büyük finans ve enerji şirketlerinin sahibi Timchenko, Volgogradneftemash, Moskovskiy Oblatstnoy Bank ve Investment Republic Bank ise Rotenberg kardeşler adına çalışmaktan ötürü yaptırım uygulanacağı ifade edildi. 

Ayrıca, Eduard Loffe, Vakhtang Karamyan ve Tatiana Chernykh isimli kişiler, Rusya'nın en büyük silah üreticilerinden Kalashnikov Concern ve Izhevsky Mekhanichesky Zavod JSC'nin adına çalıştıkları için yaptırıma tabi tutulacağı bildirildi. 

Ülkelerinin güvenliğini veya istikrarını bozmaya yönelik girişimlerinden ötürü kara listeye alınan 6 Ukraynalı ayrılıkçı arasında Serhiy Kozyakov, Vladyslav Deynego, Sergey Tsyplakov, Vasily Nikitin ve Aleksandr Kofman yer aldı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...