'Kanada Türkiye'den 7 bin Suriyeli alacak'

Düzenleyen:
'Kanada Türkiye'den 7 bin Suriyeli alacak'

DÜNYA Haberleri

Uluslararası Göç Örgütü Genel Müdürü Swing, Kanada'nın kabul edeceği 25 bin sığınmacının yaklaşık 7 bininin Türkiye'deki sığınmacılar arasından seçileceğini söyledi.

Uluslararası Göç Örgütü Genel Müdürü William Lacy Swing, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kanada'nın kadar kabul edeceği 25 bin sığınmacının bir kısmının Türkiye'den seçileceğini ifade etti.

Kanada'ya gidecek sığınmacıların büyük çoğunluğunun Ürdün ve Lübnan'dan olacağını belirten Swing, "Türkiye'den de önemli sayıda Suriyeli sığınmacı Kanada'ya gönderilecek. Kanada'nın kabul edeceği 25 bin sığınmacının yaklaşık 7 bini Türkiye'deki sığınmacılar arasından seçilecek" dedi. 

"Avrupa'daki sığınmacılara geçici koruma statüsü verilmeli"

Avrupa'ya bu yıl ulaşan sığınmacı sayısının 1 milyonu geçtiğini hatırlatan Swing, "Bir milyon baş edilemeyecek bir rakam değil. Avrupa'daki sığınmacıların hepsine geçici koruma statüsü verilmeli" diye konuştu.

Swing, AB ülkelerinin sınırlarını kapatmasının ise mevcut sığınmacı krizini daha da karmaşık hala getirdiğini vurguladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...