Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

HDP'den Başbakan'ın randevu talebine cevap

Düzenleyen:
HDP'den Başbakan'ın randevu talebine cevap

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Davutoğlu'nun, TBMM'de grubu bulunan siyasi parti liderlerine, bütçe, reformlar ve Meclis iç tüzüğü konularını değerlendirmek üzere bulunduğu görüşme talebine HDP, olumlu bakıyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, dün TBMM'de grubu bulunan siyasi parti liderlerinden 30 Aralık Çarşamba günü için talep ettiği randevuya, HDP tarafından Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş'ın Rusya'da olması nedeniyle şu ana kadar resmi bir yanıt verilmedi.

AA muhabirine değerlendirmede bulunan HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, talebi olumlu bulduklarını söyledi. Randevu talebinin, dün gece geç saatlerde kendilerine ulaştığını aktaran Bilgen, görüşmenin içeriği, talepler ve beklentiler konusunda parti kurullarında tartışma yapıldıktan sonra, muhtemelen görüşmenin gerçekleşeceği değerlendirmesinde bulundu.

Bilgen, en kısa zamanda Başbakan Davutoğlu'nun görüşme talebine cevap verileceğini kaydetti. 

Yeni anayasa ihtiyacını, öncelikli konular arasında gördüklerini belirten Bilgen, "Türkiye'nin bir anayasaya acil ihtiyacı var. Sadece olağan bir anayasa yapım süreci değil aynı zamanda büyük kırılma ve krizlerin de çözümü açısından anayasa yapım süreci önemli bir fırsata dönüştürülebilir. Yapım yöntemi ve içeriği ile ilgili tartışmalar, bu süreci tıkamamalı ve herkes kendi beklentileri ya da öncelikleri ekseninde değil, toplumun ihtiyaçları üzerinden yapıcı katkı sunmalıdır" diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...