Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

TSK'dan operasyon açıklaması!

Düzenleyen:
TSK'dan operasyon açıklaması!

GÜNDEM Haberleri

Genelkurmay Başkanlığı, sokağa çıkma yasağı bulunan Diyarbakır'ın Sur, Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde toplam 145 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, sokağa çıkma yasağı süren Cizre, Silopi ve Sur'da PKK'ya yapılan operasyonlarla ilgili bilgiler verildi.  Cizre ve Silopi ile ilgili yapılar açıklamada, "Şırnak Cizre’de devam eden operasyonda; sekiz Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 114’tür.) Bir adet El Yapımı Patlayıcı imha edilmiştir. Şırnak Silopi’de devam eden operasyonda; bir Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı sekizdir.) Yedi adet El Yapımı Patlayıcı imha edilmiş, bir adet barikat kaldırılmış, bir adet hendek kapatılmış ve iki adet roketatar mühimmatı ele geçirilmiştir" denildi. 

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde devam eden operasyonlarda 8 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği belirtildi. Açıklamada, "Diyarbakır Sur’da devam eden operasyonda; sekiz Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş (Operasyonda, 19 Aralık 2015’ten itibaren toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 23’tür.) Dört adet El Yapımı Patlayıcı imha edilmiş ve üç adet barikat kaldırılmıştır" denildi.
 
Batman'ın Kozluk İlçesi'nde icra edilen operasyonda, Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca kullanılan iki sığınakta, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 50 kilogram gübre, 70 adet pil ve muhtelif elektrikçi malzemesi ile yaşam malzemesi ele geçirildi.
 
Mardin'in Mazıdağı İlçesi'nde icra edilen operasyonda; Bölücü Terör Örgütüne yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen 13 işbirlikçinin gözaltına alındığı ve evlerinde yapılan aramada 5 adet ruhsatsız av tüfeği, 4 adet bilgisayar ve 18 adet cep telefonu ele geçirildi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...