Bitlis Valiliği: 4 terörist öldürüldü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Bitlis Valiliği: 4 terörist öldürüldü

YAŞAM Haberleri  / AA

Bitlis Valiliği, Sehi Ormanları bölgesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyona ara verilmeden devam edildiğini bildirdi. Açıklamada "4 erkek terörist etkisiz hale getirilmiştir" denildi.

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, 10. Komando Tugay Komutanlığına bağlı birliklerce 20 Aralık'ta Sehi bölgesi kırsalında, terör örgütü mensuplarını aramak, bulmak, etkisiz hale getirmek ve bölgede tespit edilen sığınakla barınakları kullanılamaz kılmak amacıyla, "Şehit Topçu Teğmen Cemal Tepeli - 1" operasyonu başlatıldığı belirtildi.

Operasyonda 22 Aralık'ta arazi arama ve tarama faaliyetinde bulunan birliklerin, bir grup teröristle karşılaştığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Çıkan çatışmada 4 terörist öldürüldü. Bir kahraman askerimizin şehit olduğu operasyonda, teröristlerce kullanılan 4 odalı 1 sığınak ayrıca daha büyük ikinci bir sığınak ile 3 barınak ve 2 mevzi içinde ikisi arazide tuzaklanmış şekilde, diğer sığınakta 3 el yapımı patlayıcı, patlayıcı yapımında kullanılmak üzere 21 tüp, patlayıcı için çok sayıda elektronik düzenek, 6 akü, 4 Kalaşnikof, 2 el bombası, tabanca, 1 RPG-7 R/A silahı, bu silaha ait 4 mühimmat, silah üstü termal dürbün, bin Kalaşnikof ve PKMS mühimmatı, el telsizi, kamera, fotoğraf makinesi, 2 radyo, 200 kişilik kıyafet, 2 bin 100 kilogram muhtelif gıda malzemesi ve çok sayıda battaniye ele geçirilmiştir."

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...