Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rusya’nın maskesi düştü!

Düzenleyen:
Rusya’nın maskesi düştü!

DÜNYA Haberleri

Rusya’nın Suriye’de yürüttüğü hava saldırılarında meskûn mahalleri hedef aldığı, evleri, camileri, pazar yerlerini ve hastaneleri vurduğu belgelendi

Uluslararası Af Örgütü, Suriye’deki iç savaşa katılarak Esad rejimine destek veren Rusya’nın bu ülkedeki ihlallerini inceledi. Örgüt, raporunu ‘Rusya’nın Suriye’deki saldırılarıyla ilgili açıklamalarının maskesi düştü’ başlığıyla yayınladı. Rus savaş uçaklarının saldırılarında sivillerin yaşadığı yerleşim alanları, evler, camileri, pazar yerlerini ve hastaneleri hedef aldığının güçlü delillerle belgelendiği belirtilen rapora göre, Rusya bu saldırılarla uluslararası yasaları çiğniyor. Eylül-kasım aylarında gerçekleştirdiği 6 operasyon üzerinde yoğunlaşan rapora göre, saldırılarda sadece bir düzine militan ölürken, 200’den fazla sivil hayatını kaybetti. Rus yetkililerin bir cami ile hastanenin zarar gördüğü operasyonlarla ilgili “yalan” söylediği belirtilen raporda, Rusya’nın meskûn mahallerde uluslararası yasalarca yasaklanmış mühimmat kullandığı da vurgulandı. Örgütün raporunda yer verdiği tespitler, saldırılarda hayatta kalanlar ve görgü şahitleri ile yapılan görüşmelere ve saldırıların ardından meydana gelen tahribatın yorumlatıldığı uzmanların görüşlerine dayandırıldı. 
İLKOKULU VURDULAR
Raporda yer verilen saldırılardan biri, Idlib’in Ariha Mahallesindeki bir pazar yerine yapılmıştı. Görgü şahitlerinden Muhammed Kurabi el-Gazal’ın, “Birkaç saniye içinde insanlar çığlık atmaya başladı, yanık kokusu havayı kapladı ve bir kaos hakim oldu. Yakında bir ilkokul vardı, çocuklar dehşet içinde koşuşturuyordu. Her yerde kafasız, organları kopmuş cesetler vardı” ifadelerine raporda yer verildi. Raporda ayrıca 15 Ekim’de Humus’ta 32’si çocuk, 11’i kadın en az 46 sivilin öldüğü belirtilirken, ölenlerin sivil bir binanın bodrumuna sığınmış insanlar olduğu vurgulandı. Raporda, bu saldırıda vakum bombası kullanıldığı kaydedildi. 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...