Cenazedeki silahlı görüntü sonrası operasyon

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Cenazedeki silahlı görüntü sonrası operasyon

GÜNDEM Haberleri  / DHA

GAZİOSMANPAŞA Karadeniz Mahallesi’nde önceki sabaha karşı terör örgütü MLKP’ye ait olduğu belirtilen hücre evine yapılan operasyon sırasında çıkan çatışmada öldürülen Şirin Öter ve Yeliz Erbay’ın cenaze töreni sırasında ortaya çıkan ve grubu yönlendirdiği belirtilen yüzleri maskeli ve kalaşnikoflu 6 kişi gözaltına alındı.

Cenaze töreninden sonra, şüphelilerin yakalanması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekipleri çalışma başlattı. Polis helikopterinin de havadan destek verdiği operasyonda, polis ekipleri 2 ayrı otomobille bölgeden kaçmaya çalışan 6 şüpheliyi gözaltına aldı. 
2 KALAŞNİKOF
 
Ekipler, otomobillerde yapılan aramalarda, 2 adet kalaşnikof marka otomatik silah, 4 şarjör, 60 mermi, örgüt flamaları ve maskeler ele geçirdi. Gözaltına alınan 6 şüpheli, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra, Vatan Caddesi’nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirildi. 
 
Polis ekiplerinin, kamera görüntülerine yansıyan diğer silahlı kişilerin de yakalanması için çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi
 
Cenazedeki silahlı görüntü sonrası operasyon

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA
 
İstanbul Valiliğince Gazi Mahallesinde Kaleşnikoflu gruba ilişkin yapılan açıklamada 6 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
 
İstanbul Valiliği polis operasyonu sırasında öldürülen 2 kadın teröristin cenaze töreni sırasında Gazi Mahallesinde ortaya çıkan kaleşnikoflu gruba ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı.
 
Düzenlenen operasyonda 6 kişinin gözaltına alındığı aktarılan açıklamada “22.12.2015 Salı günü sol bir terör örgütüne yapılan operasyonda ölü ele geçirilen iki kişinin cenazelerinin defni sonrasında yasadışı giysi, araç ve gereç taşıyan bir gruba yapılan operasyon sonucunda; 6 kişi ile birlikte 2 adet Kaleşnikof marka silah, 4 adet şarjör, bu silahlara ait 60 adet fişek ve 60 adet 9 mm dolu tabanca mermisi ele geçirilmiştir. Tahkikat çok yönlü olarak devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...