Amokachi dönüyor!

/ Kaynak: Fotomaç
Amokachi dönüyor!

SPOR Haberleri  / Fotomaç

Bir ödül törenine katılmak için İstanbul'a gelen Beşiktaş'ın efsane futbolcusu Daniel Amokachi, yeniden Beşiktaş'ta görev almaya hazırlanıyor.

Eski Nijeryalı yıldız siyah-beyazlılar için futbolcu izleyecek. Başkan Fikret Orman ve izleme komitesi sorumlusu Gökhan Keskin ile bir araya gelen Nijeryalı oyuncu, ülkesinde ve Afrika Kıtası'ndaki yetenekli futbolcuları tespit ederek siyah beyazlılara önerecek.Siyah-beyazlıların unutulmaz futbolcularından Daniel Amokachi, BJK TV'de eski takım arkadaşı Erkan Avseren ile birlikte özel açıklamalarda bulundu. 

DANIEL AMOKACHI: Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. İstanbul benim ailem, Beşiktaş benim ailem. ErkanAvseren benim eski takım arkadaşım. Onu görmekten dolayı çok mutluyum. Erkan, 3 sezonda 1 asistle oynadı. (Gülüyor)

ERKAN AVSEREN : 10 tane Daniel. (Gülüyor) Şimdi aslında Daniel'i anlatmak zor, yaşamak lazım. Çok iyi bir insan. Çok karakterli bir insan. Kaliteli bir futbolcu bence. Kendisiyle bizim 2-3 sene çok güzel günlerimiz geçti. Amokachi deyince hakikaten çok farklı düşünceler içinde oluyoruz. Örnek bir futbolcuydu bana göre. Gelmiş geçmiş camiamızda yabancı futbolcular arasında Amokachi'nin yeri bende çok farklıdır. Çok seviyorum kendisini. O da bizi çok seviyordu. Aramızda olduğu için de çok mutluyuz.
Çok goller attı. Onunla güzel günlerimiz oldu.Maalesef sakatlığı olmasaydı daha farklı olabilirdi. Sakatlık biraz onu aramızdan ayırdı. Üzüldük tabii. Bir şekilde bağlarımız kopmadı.Görüşmeye devam ediyoruz.
Bundan sonraki teknik direktörlük hayatında da inşallah başarılar dileyeceğiz. Hep beraber olmaya çalışacağız.
Paris Saint Germain maçı var biliyorsunuz 3-2. Daniel'le beraber çok oynadık. Göteborg, Bayern Münih maçları var. Gerçi Daniel oynadığı zaman topu Daniel'e attık mı rahat ediyorduk. Trabzonspor maçı var hatırlarsanız 19996-97 sezonunda. İskender vardı orta sahada...Daniel bana "No problem" dedi. "İskender good" dedi. İskender peşinden koşa koşa 40 metre falan takip etti adamı ve golü attı. Muhteşem bir oyun sergilemişti. Bizim için Amokachi deyince farklı. Yani sırf ben değil,bütün şu anda bizi izleyen eski futbolcu arkadaşlarımız,hocalarımız varsa çok mutlu olmuşlardır Amokachi'nin burda olmasından dolayı.

DANIEL AMOKACHI: (DINAMO MINSK MAÇINDAN BAHSEDİYOR, AMOKACHI'NIN İLK MAÇI) Nijerya'da olimpiyatlardan gelmiştim. İlk maçımdı. Bütün taraftarlar "Daniel Daniel,Amokachi buraya " diye bağırıyordu. Çok etkilenmiştim. Taraftarlar beni "Karaboğa" olarak takdim ediyorlardı.

ERKAN AVSEREN: Nijerya milli takımındaydı uçakta. Son 1 gün kala maça geldi. Uçakla geldi,soyunma odasına çıktı . Maçı 1-0 aldık. Golü de Amokachi attı.

DANIEL AMOKACHI: Annem o zaman Nijerya'da hastaydı. Nijerya'ya dönmek zorunda kalmıştım.Çok önemli bir maçımız vardı Fenerbahçe'ye karşı. Pazar günüydü yanılmıyorsam. Başkan gelmem gerektiğini söyledi ve özel uçakla geldim.
Tabii hiç kimsenin haberi yok. Amokachi'nin olmadığını düşünüyor herkes. Sonra bir anda anons geldiğinde taraftar bir anda ne olduğunu şaşırdı. Çok güzel hatıraydı.Sadece Beşiktaş değil benim gördüğüm kadarıyla, bütün rakip takımın taraftarlarıyla da aramız hep iyi oldu. Hiç problem yaşamadım. O yüzden de zaten Türkiye 'yi seviyorum. O yüzden burdayım.Bu sevgi kolay kolay bitmez.

ERKAN AVSEREN: Amokachi'yi 15 -20 milyon Euro'dan aşağıya alamazsın. Daniel'in iki tane de güzel oğlu var. Ufaktılar o zaman. Şimdi büyüdüler.Belki onları transfer ederiz.

DANIEL AMOKACHI: Karaboğa 1 değil,2 değil,3 tane geliyor. Eğer Erkan hoca da seçerse.

ERKAN AVSEREN: Ben onu teknik direktör olarakta görmek isterim Türkiye'de. Çünkü Daniel Amokachi'den çok şeyler öğreneceğimizi düşünüyorum. İnşallah ilerde teknik direktör olur.Yani daha yaşı genç,istikbali olan,futbolu iyi bilen,ayrıca karakteri çok iyi olan bir insan. İnşallah herşey gönlünce olur.

DANIEL AMOKACHI: Benim evim İstanbul. İstanbul'un çocuğuyum. Beşiktaş'ın çocuğuyum. Umarım Beşiktaş'la farklı projelerde beraber oluruz yakın zamanda.
Şu ana kadar çok iyi gidiyoruz. Önceki gün çok zorlu bir maçtı. 3 gol,3 puan. Çok önemli bir dönemeçti.Eğer gerçekten iyi karaktere sahip bir hocanız varsa ve gerçekten hocalık yetenekleri de iyiyse bu çok çabuk takıma yansıyor. Ve görebiliyorsunuz ki o antrenörün yetenekleri ve takımı beraber tutma isteğinden herkes oynamak istiyor.Bir takım çok gol atıyorsa,demek ki antrenörü o şekilde yönlendiriyor ve Beşiktaş'ta bu sene en çok gol atan takımlardan biri. Demek ki antrenörde futbol oynamak istiyor.İyi bir oyun sergilemek istiyor ve sonucunu alıyorlar.İnşallah senenin sonunda da şampiyon olarak taçlandırırız.

ERKAN AVSEREN : Yeni stadyumda inşallah Daniel'i de görürüz. Hem şampiyon olarak. İnşallah şampiyon oluruz.

DANIEL AMOKACHİ: 42 bin seyirci stat açıldığı gün "Daniel Amokachi" tezahüratını duyacağız inşallah beraber.

SPOR
Kaynak: Fotomaç
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...