Ukrayna’dan Rusya’ya hassas önlemler hamlesi

Düzenleyen: / Kaynak: iha
Ukrayna’dan Rusya’ya hassas önlemler hamlesi

DÜNYA Haberleri  / iha

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, Rusya’nın Ukrayna ile imzaladığı serbest ticaret anlaşmasını askıya almasının ardından ülkesinin de Rusya’ya karşı “hassas önlemler” almayı planladığını söyledi.

Ukrayna hükümeti, Rusya’nın geçtiğimiz günlerde Ukrayna ile imzalanan serbest ticaret alanı anlaşmasını askıya almasının ardından bazı önlemler almaya hazırlanıyor. Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk bugün yapığı açıklamasında Rusya’ya karşı bir takım “hassas önlemler” alınabileceğini ifade ederek, “Beklendiği gibi Rusya, 1 Ocak’tan itibaren Ukrayna ürünlerine ticari ambargo uygulayacak. Bu Rusya’nın ilk kararı değil ancak son 10 yıldır Ukrayna üzerindeki baskı, Ukrayna’nın ekonomisinin gelişmesine izin vermemeyi amaçlıyor. Rusya tarafından yapılan kararlar, hak ettiği karşılığı almıştır, almaya da devam edecek” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: iha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...