Kafede oturanlar şoke oldu, herkesin gözleri önünde...

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kafede oturanlar şoke oldu, herkesin gözleri önünde...

YAŞAM Haberleri  / AA

Çift yaya trafiğinin yoğun olduğu bir kafenin önünde tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu karısını darp eden kişi, olay yerinden uzaklaştı ama...

Muğla'nın Fethiye ilçesinde aile içi şiddetin konu alındığı tatbikatta, senaryo gereği eşi tarafından bir kafe önünde bıçaklanan koca, sağlık ekiplerinin koordineli çalışması sonucu hastaneye kaldırıldı - Oradan geçmekte olan vatandaşlar tatbikatı şaşkın bakışlarla izleri, bazıları ise tatbikatı önce gerçek sandı. Fethiye ilçesinde acil sağlık hizmeti sunan sağlıkçılar  tarafından "aile içi şiddet" konulu tatbikat gerçekleştirildi.
Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği İl  Başkanlığı, İlçe Sağlık Müdürlüğü ile özel bir hastanenin katkılarıyla 22 Aralık  Dünya Paramedikler Günü kapsamında düzenlenen tatbikatta, paramedik, ATT, 112  Acil Sağlık ekipleri ile Fethiye MELSA Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri görev  aldı.
Kafede oturanlar şoke oldu, herkesin gözleri önünde...

Senaryo gereği evli bir çift, 2. Etap Sahil Bandı'nda, yaya trafiğinin  yoğun olduğu bir kafenin önünde tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi  sonucu karısını darp eden kişi, olay yerinden uzaklaştı.

Kadın, kafedeki bir masanın üzerinden aldığı bıçakla kocasını  karnından yaraladı. Çevredeki vatandaşların durumu sağlık ekiplerine bildirmesi  üzerine olay yerine ilk olarak ilçede görev yapan motorize 112 Acil Servis ekibi  sevk edildi.

Kısa sürede olay yerine ulaşan ekip, bıçakla yaralanan kişi ile darp  edilen eşine ilk müdahalesini yaptı. Bu sırada olay yerinden geçen bazı  vatandaşlar tatbikatı gerçek sandı.

Tatbikat, yaralıların olay yerine gelen ambulanslarla hastaneye  kaldırılmasının ardından sona erdi.

Oradan geçmekte olan vatandaşlar tatbikatı şaşkın bakışlarla izlerken  bazıları ise tatbikatı önce gerçek sandı, sonra çevredekilere sorarak gerçeği  öğrendi.

Muğla Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Eriş Başaran Akça, gazetecilere  yaptığı açılamada, Muğla 112 olarak, 38 istasyon, yaklaşık 280 ATT ve 90'dan  fazla paramedik ile görev yaptıklarını söyledi.

Sağlık ekiplerinin, 7 gün 24 saat sağlık hizmeti sunmaya  çalıştıklarını kaydeden Akça, "22 Aralık Dünya Paramedikler Günü etkinliği  kapsamında çok güzel bir tatbikat gerçekleştirdik. Bu tatbikatta maalesef,  toplumumuzun kanayan bir yarası olan aile içi şiddet ve kadına yönelik şiddet  konusunu ele alarak toplumsal bir farkındalık oluşturmak istedik" dedi.
Kafede oturanlar şoke oldu, herkesin gözleri önünde...

 - "Muğla, araç çeşitliliği en fazla olan il"
Akça, bu tür tatbikatlarda 112 ekiplerinin başarılı çalışmalarını da  kamuoyuyla paylaştıklarını dile getirdi. Muğla 112'nin araç çeşitliliği en fazla  olan il olduğuna değinen Akça, kentte 112 ambulansının dışında, 4 motorize,  zodyak bot ve scooter'larla hizmet verdiklerini ifade etti.

Tatbikat ile sadece kadına yönelik şiddetin değil, sağlık personeline  yönelik şiddetin de önüne geçmek istediklerine işaret eden Akça, "Bu, aynı  zamanda Sağlık Bakanlığının bir politikası. Burada buna bir parça vurgu yapmak  istedik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 2016 yılının özellikle sağlık  personeli arkadaşlarım ve bütün kadınlarımız için şiddetsiz geçen bir yıl  olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.
İlçe Sağlık Müdürü Uğur Çomak da tatbikatın Fethiye'de  düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...