Yılbaşında 100 bin kişi tatilde

Düzenleyen: / Kaynak: Sabah
Yılbaşında 100 bin kişi tatilde

Ekonomi Haberleri  / Sabah

4 günlük yılbaşı tatili turizmcilere rahat nefes aldırdı. 100 bin kişinin tatile çıkacağı bu dönemde, 300 milyon liralık pazar oluşacak.

Güneydoğu'da yaşanan terör olayları, seçim süreci ve Rusya gibi faktörlerin etkisiyle zorlu bir yıl geçiren turizm sektörü, 4 günlük yılbaşı tatiliyle rahat bir nefes aldı. 100 bin kişinin tatile çıkacağı yılbaşı döneminde, yaklaşık 300 milyon TL'lik bir pazar oluşacağı öngörülüyor. Tatile çıkanların 30 bini yurtdışına giderken, İtalya en çok tercih edilen destinasyonların başında geliyor. Yurtiçinde ise İstanbul'a yakın bölgelerdeki oteller ve kayak merkezleri öne çıkıyor. Ünlü sanatçıların sahne aldığı Kıbrıs otelleri de büyük ilgi görüyor. Tur operatörleri satışların geçen yıla oranla bir miktar arttığını ancak ülkedeki genel gündem nedeniyle bekledikleri rakamlara ulaşamadıklarını söylüyor. Yılbaşında yurtiçinde birçok tesisin özel eğlence programlarıyla konaklama paketleri sunduğunu söyleyen Etstur Tur Genel Müdür Yardımcısı Suat Özbek, "Yerli misafir en çok İstanbul'a yakın bölgeler ve Antalya otelleri tercih etti" dedi. Kıbrıs otellerinin de bu dönemde öne çıktığını belirten Özbek, yılbaşını farklı bir atmosferde geçirmek isteyenlerin Kapadokya ve Safranbolu gibi destinasyonları da tercih ettiği bilgisini verdi. 

YURTDIŞINA BÜYÜK İLGİ VAR 
Yurtdışında ise Avrupa şehirlerinin öne çıktığını vurgulayan Özbek, "Türkiye'de yılbaşı programı olan tesislerde fiyatlar gecelik kişi başı 140 ila 1000 TL arasında değişiyor. Yurtdışı turlarında ise fiyatlar 699 eurodan başlıyor. Yurtdışı paketlerimizin tamamına yakını tükenmiş durumda" diye konuştu. Bir ay öncesinden yılbaşı yurtdışı turlarının yüzde 90'ının satıldığını belirten Pronto Tour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, "Tatilin perşembe gününe gelmesi satışları pozitif etkiledi. 4 günlük tatilde özellikle yurtdışı satışlarda yüzde 20 artış yaşandı" şeklinde konuştu. 

PARİS GEÇEN YILI YAKALADI 
Yurtdışında Roma, Viyana, Barcelona ve Londra'nın yanı sıra terör saldırısıyla sarsılan Paris'te büyük bir sıçrama görülüyor. Paris'te geçen yılın satışlarını yakaladıklarını vurgulayan Onaran, "Şehir cazibesini kaybetmedi" dedi. Kıbrıs'ta ise fiyatların geçen yıla göre yüzde 20 pahalı olduğunu belirten Onaran, şunları anlattı: "Kişi başı 1000 TL'yi bulan oteller var. Uçak dahil 2 kişinin 3 gecelik tatili 7-8 bin liraya çıkıyor. Bu da Kıbrıs'a ilgiyi düşürdü. Satışlarımız yüzde 70'lerde." 

TERMALLER ATAKTA
Jolly Tur Yurtiçi Turlar Müdürü Can Mergen, yılbaşı satışlarının bir hafta önce hareketlenmeye başladığını söyledi. Yurtiçinde daha çok kayak merkezlerinin ilgi gördüğünü belirten Mergen, "Palandöken ve Kartalkaya en çok tercih edilen noktalar. Uludağ'a henüz kar yağmadığı için ilgi görmüyor" dedi. Anı Tur Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çilsal ise termal otellerin son birkaç senedir yılbaşı için özel programlar düzenlediğini belirterek, "Eskiden termalleri daha çok orta yaş tercih ediyordu. Ancak son dönemde hem yapılan şık tesisler hem de yılbaşına özel düzenlenen iddialı programlarla her yaş grubunun ilgi gösterdiği noktalar haline geldiler" diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...