Kendi yurdumuzda mülteci gibi olduk

Düzenleyen:
Kendi yurdumuzda  mülteci gibi olduk

YAŞAM Haberleri

Yok olmaya başlayan PKK, yaşadığı yıkımın acısını milletten çıkartıyor. Sur’da evleri bombalanan vatandaşlar, “Bize gelen Suriyelilere bakmıştık, şimdi onların durumuna düştük” diyor

Güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları sonrasında köşeye sıkışan terör örgütü PKK, aldığı yenilgilerin faturasını halka kesiyor. Evlerini terk etmek zorunda kalan vatandaşlar, kaosa yol açan örgüte isyan ediyor. Her şehirde büyük darbe yiyen PKK, KCK vasıtasıyla utanmadan bir de canını yaktığı halktan yardım istiyor. “Serhildan” (Başkaldırı) çağrısı yapan örgüt, sosyal medyadan yandaş bulmaya çalışıyor. Başkaldırıya yanaşmayan halk ise, örgütün duyduğu rahatsızlığı her fırsatta dile getiriyor. Diyarbakır Sur’daki evleri PKK’nın roketli saldırısı sonucu zarar gören vatandaşlardan Vahibe Bayhan, “Giysi bile alamamadan evimizi terk etmek zorunda kaldık. Şimdi oğlumun evinde 4 aile 17 kişi kalıyoruz. Çok mağduruz. Suriyeliler memleketimize geldiklerinde onlara yemek pişirip, yatmaları için yorgan vermiştim. Biz de şimdi onların durumuna düştük” dedi. 
ÇOCUKLARI MAHVEDİYORLAR
Bölgeye giden AlJazeraa muhabiri Abdülkadir Konuksever de, vatandaşların şu sözlerini paylaştı: “Ağabeyimin evine sığındım. Bizi memleketimizde, kendi şehrimizde mülteci yaptılar. Patlama nereden gelirse daha uzak odaya kaçıyordu. Böyle bir yaşam olabilir mi?”, “İlkokula giden kızım, her sokağa çıktığımda sarılıp ağlıyordu. Öleceğimi düşünüyordu. El kadar kız ve roket, kanas, mayın ve ölümleri biliyor; nasıl bir hayatı olacak büyüyünce?”, “Hendekler kazılmaya başladığında motosikletli gençler sırt çantalarıyla silah taşıyorlardı. Günlerce yığınak yaptılar. Yıkılan yapıların molozları ve belediye kamyonlarının taşıdığı kumları çuvallara doldurup barikat yaptılar. Mahallenin çocuklarını yanlarına aldılar, YDG-H diye eğitim verdiler. Zaten onların bütün ayak işlerini, kılavuzluk gibi işleri bu YDG-H’liler görür. O gün anladım ki bir daha huzurumuz olmayacak”, “Evden ayrıldığımız için roketle yıkmışlar, talan etmişler. Ben şimdi nereye gideceğim?..” 
HDP’YE: HENDEĞE SEN GİR!
“Oğlum 14 yaşında. Olaylar başladığında YDG-H’lilerle ilişki kurmuş. Vermişler eline silahı. Ona dil döktüm ancak ikna edemedim. Hatta tehdit edildim”, “Ortada çok büyük bir yanlış var, eğer PKK bunu yapıyorsa yanlıştır, HDP veya DTK yapıyorsa yanlıştır. Kim yapıyorsa yapsın sivillerin içerisine, üstelik daha kendi onurunu korumayı beceremeyen insanların eline silah vermek kazanım değildir. Halka karşı yapılan savaş kaybetmeye mahkûmdur”, “Eğer bu kadar hendeklere meraklılarsa gelip hendeklere kendileri girsin. Çıktılar, hendekleri savundular ve ardından herkes evine geri döndü. Ben dönebiliyor muyum? Hayır. Dışarıda yaşıyorum. Aklı başında bir politika teklif edin de canımı vereyim, ama bu nedir? İnsan, halkına ve gerçeğine bu kadar mı uzak olur”, “Depremde Düzce’ye hırsızlık için gitmişti. Ölmüş kadınların kollarını bilezikleri için kestiğini kahvede anlatıyordu. Bildiğin hırsız, uğursuz, itin teki. Şimdi sırtında kalaşnikof ve racon kesiyor!..”

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...