Yılmaz: Türkiye şanslı bir döneme giriyor

Düzenleyen:
Yılmaz: Türkiye şanslı bir döneme giriyor

Ekonomi Haberleri

Bakan Yılmaz, 1 Kasım ile istikrarın sağlandığını, Fed ile piyasaların rahatladığını, Avrupa’nın toparlamaya başladığını belirterek, “Türkiye olarak şanslı bir döneme girdik” dedi

Yücel Kayaoğlu ANKARA
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Fed'in kararıyla piyasaların rahatladığına dikkat çekerek, Türkiye'nin şanslı bir döneme girdiğini söyledi. Fed’in faiz artırımı kararına rağmen Merkez Bankası’nın faizleri sabit tutmasına yönelik yapılan tartışmaları değerlendiren Yılmaz, şöyle konuştu: “Fed’in kararı ile ilgili olarak ben ani hareketler olmayacağı ve bu hareketleri zamana yayarak alacaklarını söylüyordum aynen de öyle oldu. Önümüzdeki süreçte de yine bir zamana yayma söz konusu. Piyasaları rahatlattılar bu kararla. Piyasa da bunu satın aldı. Türkiye’de çok olumsuz etkisi olmadı. Hatta dolar bir miktar da olsa düştü. Merkez Bankası da bu etkilere bakarak pozisyon belirledi. Faizleri değiştirmemesi Merkez Bankası’nın kendi kararıdır.  Biz elbette yatırımlar açısından finansman maliyetlerinin düşmesini isteriz ama bu MB’nin kararlarına müdahale anlamına gelmez.” Türkiye’deki ve dünyadaki gelişmelerin dikkatle takip edildiğini, küresel ekonominin zor bir süreçten geçtiğini hatırlatan Yılmaz, “Küresel krizin etkileri halen devam ediyor. Bizim ise büyümeye devam etmemiz lazım. Bu kapsamda şanslı bir döneme de girdik. 1 Kasım seçimleri ile siyasi istikrarın devamı sağlandı. Reformlarla birleşince çok daha olumlu etkileri olacak. Bir de AB süreci var. Bu sürecin olumlu katkıları olacak. Avrupa ekonomik anlamda toparlanmaya başladı. Türkiye’de son 13 yılda ihracat açısından hem ürün hem de pazar açısından çeşitleme sağlandı” dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...