Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Diyarbakır'daki bir mağarada bulunan 15 kafatasının sırrı çözüldü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Diyarbakır'daki bir mağarada bulunan 15 kafatasının sırrı çözüldü

YAŞAM Haberleri  / AA

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde insana ait 15 kafatası ile kemiklerin bulunduğu mağaranın, eski dönemlere ait kaya mezar olduğu tespit edildi.

İlçeye bağlı Salihli Mahallesi'nde yaşayan Mehmet Bakır'ın, fidan dikmek için iş makinesiyle Pirvınd Tepesi'nde çalışma yaptığı sırada mağara girişine rastlaması üzerine bölgeye giden Diyarbakır Arkeoloji Müzesi ekipleri, incelemelerinin ardından hazırlayacakları raporu Kültür ve Turizm Bakanlığına sunacak. Bakanlığın vereceği izin doğrultusunda alanda kazı çalışmalarına başlanması planlanırken, mağarada bulunan insana ait 15 kafatası ve kemiklerin, detaylı inceleme için üzeri toprakla örtüldü.
Uzmanlar, eski döneme ait kaya mezar olduğunu belirledikleri mağaranın, Roma döneminden kalmış olabileceğini ancak bunun detaylı araştırma sonrası saptanacağını bildirdi.

- "Arkeolojik kazı çalışması yapılmasını istiyoruz"
Salihli Mahallesi'nin muhtarı Ramazan Deniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mağarada hem jandarma ekiplerinin hem de arkeologların inceleme yaptığını belirterek, "Bu tepenin altında benzer mezarların çıkabileceği yönünde bazı işaretler var. Bazı oyuklar mevcut. Bu alanda arkeolojik kazı çalışması yapılmasını istiyoruz" dedi.
Mahallenin korucubaşı Senai Damar ise kemiklerin bulunması üzerine bilgi verilen jandarmanın kendisini olay yerine yönlendirdiğini vurgulayarak, "Geldiğimde içeride beş mezar gördüm. Her birisinde 4-5 kafatası ve kemikler vardı. Jandarma da burada inceleme yaptı. Gelen arkeologlar da incelemelerinin ardından kemiklerin üstünün toprakla kapatılmasını istedi" ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...