Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Diyarbakırlılar hendekleri protesto etti

Düzenleyen: / Kaynak: iha
Diyarbakırlılar hendekleri protesto etti

GÜNDEM Haberleri  / iha

Diyarbakır’da bir araya gelen STK temsilcileri ve kanaat önderleri, kentteki hendeklerin bir an önce kapatılarak, çatışmaların sona ermesini istedi.

Aralarında AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar’ın da bulunduğu bir grup STK temsilcisi ile kanaat önderi, Kayapınar ilçesinde bulunan Mehmet Ümit Balcı Camii’nde kıldıkları cuma namazının ardından basın açıklaması gerçekleştirdi. Grup adına basın açıklamasını kanaat önderi Seyit Cengiz okudu. Cengiz, aylardır kadim şehir Diyarbakır’da insanları evsiz, barksız, yurtsuz bırakan hendek kazmaları ve hendek siyaseti nedeni ile süren çatışmaları, acı ve ibret içerisinde izlediklerini söyledi. Cengiz, "İnsanlık hukuku açısından hendekler kabul edilemezdir. Bu hendekler ve şiddet yüzünden birçok yerde okullar kapalı, sağlık hizmetleri engellenmekte, insanlarımızın ticaret ve yaşam hakkı ellerinden alınmaktadır. Biz bu şehrin sivil dinamikleri olarak, sorunların meclis çatısı altında düzelmesini salık veriyoruz. Şehrimizde hendek istemiyoruz, çatışma istemiyoruz, huzursuzluk istemiyoruz, gereksiz yere esnafımıza kepenk kapattırılmasını istemiyoruz. Sokağa çıkma yasakları istemiyoruz. Halkımızın evlerinden edilmesini istemiyoruz. Bunu yapan kim olursa olsun karşısında olacağımızı bir daha beyan ediyoruz" dedi.

"HALK ARTIK ’EDİ BESE’ DİYOR"

Daha sonra konuşan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, bölgede artık insanların seslerini yükselttiğini söyledi. Akar, şu ifadeleri kullandı:

"Terör istemiyorum, hendek istemiyorum, kavga istemiyorum, şiddet istemiyorum, ticaretimin, eğitim hakkımın engellenmesini istemiyorum diyor. Esnafımızın zarar ziyanın tazmini, evinden barkından olmuş insanların tekrar ev ve memleketlerine dönmesi, onların zararlarının tanzim edilmesi başta olmak üzere diğer bütün meseleleri hükümet şu an etraflıca konuşmakta, planlamalar yapmakta. Yakın zamanda hükümet yetkilileri Diyarbakır’da olacaklar. Yapılmakta olan bu güvenlik tedbirlerinin de, kamu düzeninin sağlanmasına ilişkin bu çabaların da önümüzdeki günlerde, yakın zamanda sonuç doğuracağı inancındayım. Bugün Diyarbakır’dan ve bölgeden ’edi bese (artık yeter)’ sesi yükseliyor. Türkiye’nin geleceğini karartmak isteyen ve bizim kanımız üzerinden rant devşiren kendi menfaatlerini güçlendiren uluslararası kirli çetelere kirli odaklara da Diyarbakır bir ’dur’ diyor, ’edi bese’ diyor."

Grup, yapılan basın açıklamasının ardından dağıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: iha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...