Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Efkan Ala 'Müsaade etmeyeceğiz'

Düzenleyen: / Kaynak: iha
Efkan Ala 'Müsaade etmeyeceğiz'

GÜNDEM Haberleri  / iha

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Mardin ziyaretinin ardından Şanlıurfa’ya geçti.

Akşam saat 17.30 sıralarında havalimanına inen Ala, saat 18.00’de Şanlıurfa Valiliği’ni ziyaret etti. Burada bir açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Efkan Ala, Türkiye’nin yakaladığı siyasi otobana hendek kazmaya çalışanlara, bomba yerleştirenlere asla müsaade etmeyeceklerini ifade etti. Suriye’de yaşanan olaylara da değinen Ala, Türkiye’nin bundan en az şekilde etkilenmesi için sınırda güvenlik önlemlerinin her zaman üst seviyede tutulduğunu belirtti.

Suriye ve Irak’ta yaşananların Türkiye’yi de etkilediğini söyleyen Bakan Ala, “Önce Mardin’i ziyaret ettik. Orada hem esnafımızla bir araya geldik hem de sivil toplum örgütleriyle bir araya geldik ve değerlendirmelerde bulunduk. Şimdi de Şanlıurfa’yı ziyaret ediyoruz. Tabi bölgemizde ciddi dalgalanmalar ve sorunlar yaşanıyor etrafımızdaki ülkelerde. Suriye’de, Irak’ta bu gelişmeler ülkemizi de etkiliyor. Şanlıurfa’da bir il büyüklüğünde Suriye’den kardeşlerimiz var. Elbette onlara ensar anlayışı içerisinde, biz elimizden geleni yapıyoruz ama bunların bir plan, program içerisinde devam etmesi gerekiyor. Bu konuda kamu birimlerimize, başta sayın valimize, belediyemize ortaya koydukları üstün performanstan dolayı teşekkür ediyorum. Milletvekillerimiz yine bu konuda ellerinden geleni yapıyorlar” dedi.

DÜNYADAN YETERİ KADAR DESTEK ALAMIYORUZ

Savaştan kaçıp Türkiye’ye sığınan Suriyelilere Türkiye’nin sahip çıktığını ve çıkmaya da devam edeceğini söyleyen Ala, bu konuda dünyadan yeteri kadar destek alamadıklarını dile getirdi.

Türkiye’nin uluslararası arenada Suriyelilere yardım edilmesi konusunda girişimlerde bulunmaya devam ettiğini belirten Ala, “Yanı başımızda büyük bir problem yaşanırken o problemden kaçıp, ülkemize gelen kardeşlerimizin en az problemle karşılaşarak hayatlarını devam etmeleri konusunda elimizden geleni gerçekten yapıyoruz ve dünyadan da bu konuda ciddi bir destek alamadığımız da ortadadır ama bütün uluslararası platformlarda başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, bizler bu konuyu dile getiriyoruz. Bu konuya gelişmiş dünyanın da, diğer ülkelerin de yardım yapmasını, ilgilenmesini sağlamaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

"SİYASİ OTOBANA HENDEK KAZMAYA ÇALIŞANLARA ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ"

Türkiye’nin istikrarını hedef alanlara asla müsaade etmeyeceklerini söyleyen Ala, “Diğer taraftan tabi biz ülkemizin her köşesinde, 78 milyonu hedef alan, onların memnuniyetini esas alan çalışmalar içerisindeyiz. Türkiye’yi ekonomik yönden kalkındırmanın çabası içerisindeyiz. Türkiye’yi bir sosyal refah devleti yapmanın, refahı yaygınlaştırmanın çabası içerisindeyiz. Yine demokrasimizi en ileriye taşımanın gayreti içerisindeyiz. Bu imkanları, gücü bize verecek yüzde 49 buçukluk bir istikrarı da, milletimiz yüzde 49 buçukluk bir oy oranıyla verdi. Adeta Türkiye’nin önüne bir siyasi otoban yaptı ama maalesef bölgemizde, bazı ilçelerde bu otobana hendek kazmaya çalışanlar oluyor. Bomba yerleştirmeye çalışanlar oluyor. Bu otobanın Türkiye’ye sağladığı atmosferi terörize etmeye çalışanlar oluyor. Türkiye çok büyük meseleleri aştı, çok büyük sorunları aştı. Yakın tarihte de bunların tanığıyız. Bu meselelerini de aşacak ve yola devam edecektir. Biz el birliğiyle, güç birliğiyle bu konularda da önemli mesafeler de alacağız. Bu konularda da çözümümüzü ortaya koyup milletimizin geleceğe emin adımlarla yürümesini inşallah sağlayacağız” dedi.

"KARARLILIĞIMIZ TAMDIR"

Türkiye’nin gelişmesi konusunda geri adım atmayacaklarını ve bu yolda önlerine çıkan her şeyle kararlılıkla mücadele edeceklerini söyleyen Efkan Ala, "İki şeyde kesinlikle tereddüdümüz yok, kararlılığımız tamdır. Birincisi ortaya koyduğumuz bu hedeflere emin adımlarla ilerlemek yani, gelişmiş bir demokrasi, kalkınmış bir Türkiye, sosyal refahı sağlanmış, huzuru ve refahı sağlanmış bir Türkiye ve dünyanın ilk büyük 10 ekonomisi arasına girecek bir Türkiye. Buna ilişkin her reformu yapacağız, her adımı atacağız ve Türkiye’yi oraya taşıyacağız. İkincisi de önümüze buraya giderken bu terörle de etkin ve karalı bir mücadele yapacağız. Bunda da kesinti olmayacaktır. Başka yolumuza çıkan, bizim 2002’den beri olan ve zaman zaman yol kesmeye çalışan başka unsurlar da olursa onlarla da milletten aldığımız güçle ve onun gösterdiği istikamette devam ederken, ondan aldığımız güçle kararlı mücadelemizi sürdüreceğiz. Bunlarda bugüne kadar olduğu gibi inşallah bundan sonra da hep birlikte başarılı olacağız ve yolumuza devam edeceğiz. Türkiye’nin geldiği aşamada gerçekten hak etmediği böyle çok gerilerde kalması gereken terör yöntemleri Türkiye’nin gündemini oluşturmamalı. Tabi bu arada yanı başımızdaki sorundan Şanlıurfa’nın daha az etkilenmesi için sınırda almamız gereken tedbirleri de daha çok gözden geçiriyoruz. Daha erken tedbirler almaya çalışıyoruz. Umarım her şey memleketimizin lehine, arzu ettiğimiz şekilde gelişir" şeklinde konuştu.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, valilik ziyaretinin ardından Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığını ziyaret etti. Ziyaretlerinin ardından konaklayacağı otele geçen Efkan Ala burada sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bölgenin durumu hakkında bir görüşme gerçekleştirecek.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: iha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...