İsrail askerleri 15 Filistinliyi yaraladı

İsrail askerleri 15 Filistinliyi yaraladı

DÜNYA Haberleri

Kudüs'ün doğusunda İsrail askerleriyle Filistinli gruplar arasında çıkan çatışmalarda 15 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

Filistin Kızılayı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kudüs'ün El-Ayzeriyye ve Ebu Dis beldelerinde çok sayıda Filistinli ile İsrail askerleri arasında çıkan çatışmalarda 12 Filistinlinin plastik mermi ile yaralandığı, 3 kişinin vücudunda yanıklar oluştuğu belirtildi.
Açıklamada, çatışmalarda 29 kişinin de İsrail askerlerinin attığı göz yaşartıcı gaz bombalarından etkilenerek boğulma tehlikesi geçirdiği kaydedildi.
İsrail radyosunun haberinde ise Batı Şeria'da bir grup Filistinlinin attığı taşlarla 4 İsrailli kadının yaralandığı dile getirildi.
İsrail'in Filistinlilere saldırıları ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları nedeniyle bölgede gerginlik giderek artarken, ekim ayı başından bu yana İsrail güçleri ve yerleşimcilerce öldürülen Filistinlilerin sayısı, son olaylarla 127'ye çıktı. Söz konusu olaylarda 22 İsrailli de hayatını kaybetti. Ayrıca "Filistinli saldırgan" zannedilerek İsrailliler tarafından linç edilen Etiyopyalı bir mülteci de yaşamını yitirdi.
Doğu Kudüs ile Batı Şeria, 1967'den beri İsrail tarafından işgal altında tutuluyor. İşgal altındaki Doğu Kudüs'te 200 bin, Batı Şeria'da ise 400 bin Yahudi yerleşimci bulunuyor. Uluslararası hukuka göre buralardaki tüm Yahudi yerleşim yerleri yasa dışı kabul ediliyor. Gazze Şeridi ise 2006'dan bu yana İsrail tarafından abluka altında tutuluyor. İsrail, inşa ettiği ayrım duvarı ile Batı Şeria'da yaşayan Filistinlilerin Kudüs'e girişlerini engelliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...