Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kış lastiği takmamanın cezası yılbaşından sonra 602 lira

Düzenleyen:
Kış lastiği takmamanın cezası yılbaşından sonra 602 lira

Ekonomi Haberleri

Manisa Karayolu’nun Bornova çıkışında denetim yapan trafik polisleri, 1 Aralık’ta başlayan ’Kış lastiği uygulaması’ ile ilgili yük ve yolcu taşıyan şoförlere broşür dağıtıp bilgilendirme yaptı.

Emniyet Müdür Yardımcısı Süleyman Kutay, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Arif Aysun ve Trafik Denetleme Şube Müdürü Şamil Özsagulu’nun da katılımıyla İzmir- Manisa Karayolu’nun bornova çıkışında ’Kış lastiği denetlemesi’ yapıldı. Trafik polisleri tarafından durdurulan yük ve yolcu taşıyan araçların şoförlerine bilgilendirme broşürleri dağıtıldı, kış lastiğini takıp takmadıkları kontrol edildi. Uygulamayla ilgili bilgi veren Kutay, şöyle dedi:
 
"1 Aralık’ta başlayan kış lastiği uygulaması 1 Nisan tarihine kadar devam edecek. Uygulama İzmir’de 2 ayrı bölümden oluşuyor. Hususi araçlar kış lastiği uygulamasından tamamen muaf. Yük ve yolcu taşımacılığında kullanılan bütün araçlar da kent içinde kış lastiği kullanmayabilir. Ancak bu araçlar, şehirlerarası güzergahı kullanırlarsa kış lastiği takmak zorundalar. Kış lastiği takmayan yük ve yolcu taşıyan araçlara 571 TL para cezası uygulanacak. Bu rakam yılbaşından sonra 602 TL olacak. Ayrıca denetimlerimizde çekme halatı, takoz, zincir ve reflektör ya da engel işaretlerinin bulunup bulunmadığını da kontrol ediyoruz. Kış lastiği uygulaması güvenli sürüş açısından çok önemli. Kent merkezi ve şehirlerarası yolları sürücülerin risk taşımadan kullanmaları için bir broşür hazırladık. Sürücülerin neler yapacağıyla ilgili bilgilerin bulunduğu broşürlerde ayrıca kentin risk taşıyan noktaların gösterildiği harita da bulunuyor."
 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...