Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Suriye'de YPG karşıtı gösteri

Düzenleyen:
Suriye'de YPG karşıtı gösteri

DÜNYA Haberleri

PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin Rakka'daki uygulamaları protesto edildi.

Suriye'nin kuzeyindeki Rakka kentinde, PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin uygulamaları protesto edildi.

Rakka'ya bağlı Telabyad ilçesinde toplanan bir grup, YPG'nin sivillere yönelik keyfi tutuklamaları ve bölge halkını göçe zorlamasını protesto ederek, sürgün edilenlerin geri gelmesi ve tutukluların serbest bırakılması talebinde bulundu.

Rakkalı aktivist Ebu Muaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rakka Aşiretleri Birliği'nin çağrısı üzerine Sukkeriye, Hammam ve diğer bazı köylerde Devrim Aşiretleri Ordusu'na destek gösterileri düzenlendiğini belirtti.

Ebu Muaz, söz konusu gösterilerin, YPG'nin Rakka kırsalındaki Arap ve Türkmen vatandaşlara yönelik gerçekleştirdiği programlı sürgün uygulamaları, keyfi tutuklama ve kaçırmaların yanı sıra terör örgütü DAEŞ'in geçen yıl göçe zorladığı sivillerin geri gelmesini engellemelerine tepki olarak yapıldığını söyledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...