Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

120 kilo patlayıcı binayı yıkamadı

120 kilo patlayıcı binayı yıkamadı

GÜNDEM Haberleri

Maltepe’de kentsel dönüşüm kapsamında 11 katlı riskli bir bina, patlayıcı kullanılarak yıkılmak istendi. Büyük bir gürültüyle gerçekleşen patlama sonrasında beklenen olmadı. Kullanılan 120 kilogram dinamite rağmen binanın sadece 5 katı yıkıldı.

Maltepe'de bulunan Zümrütevler Mahallesi'de 11 katlı riskli bir binanın yıkımında patlatma yöntemi kullanıldı. Binanın yıkılması için 120 kg dinamit/emülsiyon, bin 780 adet kapsül ve 800 metre fitil yerleştirildi. Patlama öncesi yetkililer tarafından çevre binalarda oturan vatandaşlar da uyarıldı.
Büyük bir gürültü ile gerçekleşen patlama sonrası beklenen olmadı. Patlama sonrası oluşan toz bulutunun kalkmasıyla 11 katlı binanın sadece 5 katının yıkıldığı görüldü.
Yıkım gerçekleştiren firma yetkilisi Mehmet Güler "Bu beklenen bir sonuç değildi. Bugüne kadar yaptığımız 22 tane patlatmanın hepsi başarılı olmuştu ama bu bizim için başarılı bir sonuç olmadı. Bu yıkımda bugüne kadar yaptığımız yıkımlar gibi yerle bir olacaktı. Tüm program buna göre yapılmıştı. Ama içinde 2 bin tane delik ve bunları birbirine bağlayan bir sistem var. Bunlar arasında bir yerde bir hata ve aksilik olmuş olabilir. Bir çok yerde bu gibi aksilikler olabiliyor. Dünyada bir çok yerde bu aksilikler olabiliyor" dedi.


Binanın şu anda büyük bir risk taşıdığını söyleyen Güler, "Çünkü bina yana yattı duruyor. Binanın parçalanarak yıkılması sağlanacak. Tam nedeni ne olduğunu video izlendikten sonra anlaşılacaktır. Ama şu bilinsin ki içinde bir gram bile patlayıcı kalmamıştır. Çünkü bu sitemde bir tane bile sorun varsa patlayıcılar patlamaz.
Dinlediğimiz seslerde tüm patlayıcıların patladığı ama binanın bazı kolonlarının istenen parçalanmasının sağlanmamasından beş katın yıkıldığını ve 6 katın yıkılmadığını görüyoruz. O 6 katıda makine ile yıkacağız. Bir başka projede aksaklıkları göz önünde alarak tekrarının olmasının önüne geçeceğiz" ifadelerini kullandı.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...