ABD'den Rusya'ya Esad resti

Düzenleyen:
ABD'den Rusya'ya Esad resti

DÜNYA Haberleri

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Michelle Baldanza, Rusya ile DAEŞ'le mücadelede alanında işbirliği yapmayı planlamadıklarını söyledi. Yetkili, Moskova'nın Suriye lideri Beşar Esad konusundaki tutumu değişinceye kadar istihbarat değişimi yapmayacaklarını vurguladı.

Rusya Genelkurmay Başkanlığı yetkilisi Korgeneral Sergey Rudskoy, dün düzenlediği basın toplantısında, Rusya'nın ABD ile DAEŞ militanlarının konumlarıyla ilgili istihbarat değişimine hazır olduğunu ve Washington'dan da aynısını beklediklerini söylemişti.  Sputnik'e verdiği demeçte Rudskoy'un sözlerini değerlendiren Baldanza ise "Rusya, (Suriye Devlet Başkanı Beşar) Esad'ı destekleme stratejisini değiştirinceye ve bunun yerine DAEŞ'e odaklanıncaya kadar Rusya ile işbirliği yapmayacağız" dedi.
 
RUSYA ÇOK KATMANLI İSTİHBARAT SİSTEMİ KURDU
 
Rudskoy, Suriye'de militanların yerlerini belirlemek için çok katmanlı bir istihbarat sistemi kurduklarını belirtmişti. Suriye'deki terörist mevzilerinin koordinatları konusunda Suriye ordusundan ve vatansever muhalif güçlerden düzenli olarak bilgi aldıklarını kaydeden Rus yetkili, bu alanda ABD ile işbirliğine hazır olduklarını da kaydetmişti.
 
RUSYA 30 EYLÜL'DEN BU YANA SURİYE'DE İŞBİRLİĞİ İÇİN ÇALIŞIYOR
 
Rusya, Suriye'de operasyonlara başladığı 30 Eylül 2015'ten bu yana ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon ile DAEŞ'e yönelik istihbarat değişimi yapılmasını öneriyor.
 
Ancak Washington, Rusya Devlet Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Savunma Bakanlığı'nın aylardır devam eden çabalarına rağmen Suriye'de Rusya ile işbirliğine yeşil ışık yakmıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...